Συνελήφθησαν οι ένοπλοι που εισέβαλαν σε γραφείο του AKP στην Κωνσταντινούπολη

Συνελήφθησαν οι ένοπλοι που εισέβαλαν σε γραφείο του AKP στην Κωνσταντινούπολη

Εσπασαν παράθυρα στον ψηλότερο όροφο του κτιρίου και κρέμασαν μια σημαία, πριν τελικά συλληφθούν και τεθούν υπό κράτηση

Συνελήφθησαν οι ένοπλοι που εισέβαλαν σε γραφείο του AKP στην Κωνσταντινούπολη
Αναστάτωση επικρατεί και σήμερα στην Κωνσταντινούπολη αφού έπειτα από την χθεσινή, αιματηρή ομηρία του εισαγγελέα της υπόθεσης Μπερκίν Ελβάν από μέλη ακροαριστερής οργάνωσης, σήμερα δύο ένοπλοι εισέβαλαν σε γραφείο του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος AKP σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης.

Το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan μετέδωσε πως η αστυνομία απέκλεισε την οδό μπροστά από το κτίριο στη συνοικία Καρτάλ στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, ενώ σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο απεικονίζονταν αστυνομικά οχήματα έξω από το κτίριο. 

Οι ένοπλοι έσπασαν παράθυρα στον ψηλότερο όροφο του κτιρίου και κρέμασαν μια σημαία, πριν τελικά συλληφθούν και τεθούν υπό κράτηση.
Κλείσιμο



Το επεισόδιο σημειώθηκε ενώ δικαστές και δικηγόροι συγκεντρώνονται σε δικαστήριο στην ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης για να θρηνήσουν τον εισαγγελέα που σκοτώθηκε χθες στη διάρκεια απόπειρας των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας να τον διασώσουν.

Οι δύο δράστες, μέλη της εκτός νόμου ακροαριστερής οργάνωσης Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C), σκοτώθηκαν επίσης κατά την απόπειρα διάσωσης.













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης