Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν έναν από τους δύο Ιάπωνες ομήρους

Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν έναν από τους δύο Ιάπωνες ομήρους

Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα απεικονίζεται ο δεύτερος όμηρος να μιλάει για την εκτέλεση του πρώτου, κρατώντας μια φωτογραφία με τη σορό του - Οι Ισλαμιστές ζητούν τώρα την απελευθέρωση μιας τζιχαντίστριας που κρατείται στην Ιορδανία


Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν έναν από τους δύο Ιάπωνες ομήρους
Στην εκτέλεση ενός εκ των δύο ομήρων από την Ιαπωνία φαίνεται πως προχώρησαν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με ένα ηχητικό βίντεο και μια φωτογραφία που αναρτήθηκαν το Σάββατο στο Διαδίκτυο.

Η γνησιότητα του βίντεο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί και αρχικά υπήρξαν πληροφορίες ότι επρόκειτο για μοντάζ. Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εκπρόσωπος τύπου του ιαπωνικού υπουργείου Εξωτερικών άφησε να εννοηθεί με τις δηλώσεις του πως υπάρχουν σαφείς ενδείξεις πως το υλικό είναι όντως αυθεντικό

«Επιβεβαιώνουμε πως η εικόνα που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο φαίνεται να είναι όντως ο κύριος Χαρούνα Γιακούγα να δολοφονείται. Δεν έχουμε λόγια να περιγράψουμε την τρομερή αυτή κατάσταση για την οικογένεια του κυρίου Γκότο. Αυτή η βάναυση συμπεριφορά είναι πλήρως ανεπίτρεπτη. Καταδικάζουμε τέτοιες τρομοκρατικές επιθέσεις και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του κυρίου Γκότο σώου και αβλαβή. Θα συνεχίσουμε να προσδίδουμε για την ειρήνη και σταθερότητα μαζί με την διεθνή κοινότητα και η Ιαπωνία δεν θα ενδώσει στους τρομοκράτες», είπε.

Κλείσιμο
Αλλά και ειδικοί στην τρομοκρατία ανέφεραν πως υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης έχουν ανεβάσει αποδεικτικά στοιχεία για την αυθεντικότητα του βίντεο σε λογαριασμούς τους στο Twitter.

Την πληροφορία για την εκτέλεση μετέδωσε πρώτη μέσα από την ιστοσελίδα της η οργάνωση SITE -που παρακολουθεί τις κινήσεις των τζιχαντιστών στο Διαδίκτυο- ενώ σε ηχητικό βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, ο δεύτερος όμηρος φέρεται να μιλάει για την εκτέλεση του Χαρούνα Γιακάουα, κρατώντας μια φωτογραφία με τη σορό του, ενώ παράλληλα εκλιπαρεί για τη ζωή του.

Ειδικότερα, ο Κέντζι Γκότο λέει ότι οι τζιχαντιστές σκότωσαν τον Γιακάουα, κατηγορεί τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε για τον θάνατό του φίλου του και λέει πως και ο ίδιος θα πεθάνει αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι πλέον δεν ζητούν λύτρα 200 εκατ. δολαρίων, αλλά την αποφυλάκιση της Σατζίντα αλ-Ρισάουι, που φέρεται να κρατείται στην Ιορδανία.

 

 H Αλ-Ρισάουι, πιάστηκε αιχμάλωτη στις αρχές το 2005, έπειτα από μια αποτυχημένη επίθεση στο Αμάν, τη πρωτεύουσα της Ιορδανίας, όταν η ζώνη με εκρηκτικά που φορούσε δεν εκπυρσοκρότησε. Καταδικαστικέ σε θάνατο το 2006, όμως έπειτα από έφεση της στο δικαστήριο, δεν έχει υπάρχει τελική απόφαση ακόμα.

Η Σατζίντα αλ-Ρισάουι


Η ιαπωνική κυβέρνηση, η οποία λίγες ώρες πριν τη ανάρτηση του βίντεο είχε ανακοινώσει πως θα έκανε τα πάντα για να σώσει τους δύο άντρες, χαρακτήρισε το υλικό με τον όμηρο «απαράδεκτο και αηδιαστικό» και στο Τόκιο συγκλήθηκε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να εξεταστεί αν το βίντεο είναι αυθεντικό. Επίσης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters και οι Αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες συνεργάζονται με τους ιάπωνες και ερευνούν την αυθεντικότητα του βίντεο.

Ο Χαρούνα Γιακάουα


Σημειώνεται πως τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης ζητούσαν από την ιαπωνική κυβέρνηση λίτρα ύψους 200 εκατ. δολαρίων για να αφήσουν ελεύθερους τους δύο άντρες και είχαν ορίσει τελεσίγραφο 72 ωρών. Η προθεσμία εξέπνευσε το πρωί της Παρασκευής, χωρίς κάποιο μήνυμα από την πλευρά της οργάνωσης.



Ο Κέντζίι Γκότο είναι γνωστός ανεξάρτητος δημοσιογράφος και σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ, ενώ ο Χαρούνα Γιουκάουα φέρεται να είχε πάει στη Συρία για να δημιουργήσει μια ιδιωτική στρατιωτική κατασκευαστική εταιρεία. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης