Ποταμίσιος κροκόδειλος κυνήγησε παράτολμο κινηματογραφιστή αλλά το μοναδικό τρόπαιό του ήταν τελικά η ειδικά τροποποιημένη αδιάβροχη βιντεοκάμερα...
Ο Άμος Νακούμ είναι ένας διάσημος υδροβιολόγος και κινηματογραφιστής που έχει αφιερώσει τη ζωή του στη μελέτη των πλέον απρόσιτων λιμνών και ποταμών και στην καταγραφή των ειδών που παρεπιδημούν σε αυτά.
Το συνηθισμένο... περιβάλλον εργασίας του είναι τα θολά νερά ποταμών και λιμνών, τα έλη και οι παντός είδους απομακρυσμένες περιοχές στις οποίες βρίσκουν καταφύγιο σπάνια είδη, ενίοτε και απειλούμενα με εξαφάνιση.
Συχνά, στην προσπάθειά του να απαθανατίσει τα είδη που συναντά ο Άμος Νακούμ έχει κινδυνεύσει, έχει βρεθεί μιαν ανάσα από το θάνατο. Η τελευταία τέτοια... συνάντησή του με έναν τεράστιο ποταμίσιο κροκόδειλο, λίγο έλειψε να σταθεί μοιραία. Ευτυχώς ο παράτολμος κινηματογραφιστής τη γλίτωσε φτηνά, όχι όμως και η ειδικά τροποποιημένη αδιάβροχη βιντεοκάμερά του που κατέληξε στα... δόντια του κροκόδειλου.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με απινιδωτές σε εμβληματικά κτήρια, όπως το ΜΙΝΙΟΝ και ο Πύργος Πειραιά, και εκπαίδευση εργαζομένων στην ΚΑΡΠΑ, η DIMAND επενδύει στην πρόληψη και την ετοιμότητα απέναντι σε ένα επείγον περιστατικό.