Η Τουρκία βάζει τους Πεσμεργκά στο Κομπάνι

Η Τουρκία βάζει τους Πεσμεργκά στο Κομπάνι

«H Τουρκία θα επιτρέψει στους Κούρδους μαχητές του Ιράκ να διασχίσουν τα σύνορα με τη Συρία και να αγωνιστούν εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στον Κομπάνι», ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

Η Τουρκία βάζει τους Πεσμεργκά στο Κομπάνι
Η Αγκυρα λέει πως διευκολύνει τη μετάβαση στο Κομπάνι Κούρδων μαχητών από το Ιράκ και πως δεν χρησιμοποιήθηκε ο τουρκικός εναέριος χώρος για τις ρίψεις όπλων από τις ΗΠΑ στους Κούρδους του Κομπάνι

Η κυβέρνηση της Αγκυρας διευκολύνει την μετάβαση Κούρδων μαχητών Πεσμεργκά από το Ιράκ στον κουρδικό θύλακα Κομπάνι στη Συρία, για να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, όπως μεταδίδει το BBC.

«H Τουρκία θα επιτρέψει στους Κούρδους μαχητές του Ιράκ να διασχίσουν τα σύνορα με τη Συρία και να αγωνιστούν εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στον Κομπάνι», ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μαβλούτ Τσαβούσογλου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, οι συνομιλίες γύρω από το θέμα θα συνεχιστούν, δεν έδωσε όμως άλλες λεπτομέρειες.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας έσπευσε, πάντως, να διευκρινίσει ότι, ο εναέριος χώρος της Τουρκίας δεν χρησιμοποιήθηκε για τις ρίψεις όπλων από πλευράς αμερικανικών αεροσκαφών στους υπερασπιστές του Κομπάνι.

Η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί πως, στη συριακή κουρδική πόλη διεξάγονται μάχες μεταξύ δύο τρομοκρατικών οργανώσεων: του Ισλαμικού Κράτους και του «Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης», το οποίο αποτελεί ουσιαστικά την συριακή πτέρυγα του Κόμματος Εργατών του Κουρδιστάν (PKK). Αξίζει να σημειωθεί ότι, το PKK θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την Ε.Ε.

Εκατοντάδες χιλιάδες Κούρδοι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες του στον κουρδικό θύλακα στα σύνορα Συρίας - Τουρκίας, αναζητώντας ασφαλές καταφύγιο στην Τουρκία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης