Βραζιλία: Τρίχρονος ζυγίζει 70 κιλά!

Βραζιλία: Τρίχρονος ζυγίζει 70 κιλά!

Ο μικρός Μίσαελ δεν σταματά ούτε για ένα λεπτό να πεινάει

Βραζιλία: Τρίχρονος ζυγίζει 70 κιλά!
Τα παιδιά λατρεύουν να βγαίνουν έξω και δεν σταματούν το παιχνίδι ακόμα και αν έχει δύσει ο ήλιος. Για τον μικρό Μίσαελ, όμως, το να βγει έξω είναι ο μεγαλύτερος του εφιάλτης. Ο λόγος; Πολλοί άνθρωποι τον κοροϊδεύουν και τον κυνηγούν για να τον τραβήξουν μία φωτογραφία την οποία αργότερα θα ποστάρουν στις σελίδες τους στα social media, για να αποσπάσουν μερικά likes, σχόλια και retweets. Πριν ανεβάσουν αυτή τη φωτογραφία θα κάνουν πρώτα δύο βασικές ερωτήσεις στον Μίσαελ: «Πόσο χρονών είσαι;» και «Πόσα κιλά ζυγίζεις;».



Κλείσιμο
Ο Μίσαελ που ζει στην πόλη Κόιτσαχ της Βραζιλίας είναι μόλις τριών ετών και ζυγίζει 70 κιλά. Οι γονείς του λένε πως κάθε μήνα παίρνει τρία κιλά και ότι δεν σταματά ποτέ να πεινάει. Οταν γεννήθηκε ζύγιζε μόλις 2,9 κιλά, αλλά γρήγορα το βάρος του άρχισε να αλλάζει δραματικά. Ως μωρό έκλαιγε συνεχώς και ζητούσε όλο και περισσότερη τροφή. Μία συνήθεια που ακόμη δεν έχει αποβάλει.



Οι γιατροί πιστεύουν ότι το αγοράκι πάσχει από το σύνδρομο Prader Willi (PWS). Πρόκειται για μία πολυσυστηματική διαταραχή που οφείλεται σε υποθαλαμική δυσλειτουργία και αποτελεί τη συχνότερη γενετική αιτία παχυσαρκίας. Το PWS εμφανίζεται με συχνότητα 1:10.000-15.000 γεννήσεις, ενώ για αυτό δεν υπάρχει θεραπεία.



Αλλά δεν είναι μόνο τα αδιάκριτα βλέμματα που κρατούν τον Μίσαελ στο σπίτι. Λόγω του υπερβολικού του βάρους ο τρίχρονος χάνει πολύ συχνά την ψυχραιμία του. Όπως συμβαίνει και με άλλους πάσχοντες από το σύνδρομο PWS, αν και όπως λένε οι γονείς του έχει ανάγκη για επικοινωνία και είναι καλόκαρδος, έχει πολλά και ανεξέλεγκτα ξεσπάσματα οργής μέσα στην καθημερινότητά του.

«Ακόμα και η επίσκεψη στον γιατρό είναι δύσκολη. Χρειαζόμαστε κάθε φορά να πάρουμε ένα ταξί», λέει ο πατέρας του Μίσαελ. Οι ανησυχίες των γονιών του, όμως, δεν είναι οικονομικές, αν και δεν διαθέτουν πολλά χρήματα.  Γι 'αυτούς το πιο σημαντικό τώρα είναι ο Μίσαελ να μειώσει την τροφή που προσλαμβάνει, διαφορετικά πολύ σύντομα δεν θα μπορεί ούτε να περπατήσει.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης