Αίγυπτος: Νεκροί και τραυματίες από έκρηξη έξω από το υπουργείο Εξωτερικών

Αίγυπτος: Νεκροί και τραυματίες από έκρηξη έξω από το υπουργείο Εξωτερικών

Δύο αστυνομικοί τα θύματα από την πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού - Έξι τραυματίες εκ των οποίων ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση - Εκρήξεις και σε άλλες περιοχές

Αίγυπτος: Νεκροί και τραυματίες από έκρηξη έξω από το υπουργείο Εξωτερικών
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην καρδιά του Καΐρου έξω από το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου, σκορπώντας το θάνατο και τον πανικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του αιγυπτιακού Τύπου, δύο αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους, ενώ ακόμα έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Δημοσιεύματα του αιγυπτιακού Τύπου ανέφεραν πως εκρηκτικός μηχανισμός που βρισκόταν τοποθετημένος σε δέντρο κοντά σε πύλη του υπουργείου Εξωτερικών πυροδοτήθηκε, ενώ αρχικές πληφορορίες έκαναν λόγο για αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά που φέρεται να κατευθύνθηκε προς την είσοδο 26ης Ιουλίου του υπουργείου.

Κλείσιμο
Αργότερα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες έγινε γνωστό πως αναβάτες σε μοτοσυκλέτα απομακρύνθηκαν αφού άφησαν τη μικρή βόμβα στο σημείο, σε κοντινή απόσταση από το οποίο υπάρχουν ένα σχολείο και ένα τζαμί.

Πολίτες δήλωσαν στο Reuters πως ισχυρή έκρηξη έγινε αισθητή και πυκνοί καπνοί κάλυψαν τον ουρανό, ενώ σειρήνες ήχησαν στην περιοχή, τη στιγμή που στο υπουργείο εργάζονται πάνω από 3.000 άνθρωποι εκ των οποίων και 900 διπλωμάτες.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους για τον εντοπισμό εκρηκτικών, ενώ φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στους τόπους κοινωνικής δικτύωσης αποκάλυψαν τη σφοδρότητα της έκρηξης.

Όλα αυτά, ενώ η ισλαμιστική οργάνωση με έδρα της το Σινά της Αιγύπτου, Ανσάρ Μπαίτ αλ-Μακντίς που συνδέεεται με την αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος πνίγει στο αίμα την περιοχή, πραγματοποιώντας δεκάδες δολοφονιών τις τελευταίες ημέρες.

Στο μεταξύ, νέες εκρήξεις σημειώθηκαν στις περιοχές Τάντα και Μαχάλα προκαλώντας τον τραυματισμό πολιτών, ενώ οι τοπικές αρχές ερευνούν για τον εντοπισμό και άλλων εκρηκτικών μηχανισμών.















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης