Γαλλία: Γυμνή διαμαρτυρία για τη λογοκρισία στα παιδικά βιβλία
Εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε πρόσφατη παρέμβαση Γάλλου πολιτικού, ο οποίος ζήτησε να λογοκριθεί παιδικό βιβλίο καθώς, κατά τη γνώμη του, προωθούσε την ομοφυλοφιλία
Σε γυμνή διαμαρτυρία προχώρησαν εκδότες και βιβλιοπώλες στη Γαλλία, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε πρόσφατη παρέμβαση Γάλλου πολιτικού, ο οποίος ζήτησε να λογοκριθεί παιδικό βιβλίο καθώς, κατά τη γνώμη του, προωθούσε την ομοφυλοφιλία.
Βγάζοντας τα ρούχα τους και «φορώντας» παιδικά βιβλία και με σύνθημα «Όλοι γδύνονται ενάντια στη λογοκρισία», οι εκδότες και οι βιβλιοπώλες στρέφονται κατά του ηγέτη του συντηρητικού κόμματος UMP, ο οποίος πριν από δύο εβδομάδες, δήλωσε σοκαρισμένος όταν, όπως είπε, συνειδητοποίησε ότι ένα παιδικό βιβλίο με τίτλο «Όλοι γδύνονται» προτείνεται από τους δασκάλους των δημοτικών σχολείων.
Το βιβλίο δείχνει ανθρώπους κάθε είδους να βγάζουν τα ρούχα τους με στόχο να καθησυχάσουν τους φόβους των παιδιών για το σώμα τους.
Ανεξήγητη απώλεια βάρους, εξάντληση, μειωμένη όρεξη ή δυσκολία στην κίνηση αποτελούν κάποια από τα «σημάδια» της δυσθρεψίας που συνήθως περνάνε απαρατήρητα
Αναδείχθηκε η επιτυχημένη μετάβαση της χώρας από τις αρνητικές ευρωπαϊκές πρωτιές σε μια νέα εθνική προσέγγιση πρόληψης και προαγωγής υγείας για τα παιδιά.