Σε Λονδίνο και Παρίσι οι πιο ακριβές κατοικίες στην ΕΕ

Σε Λονδίνο και Παρίσι οι πιο ακριβές κατοικίες στην ΕΕ

Στη Ρωσία χρειάζονται μισθοί 10 ετών για να αποκτήσει κανείς ένα νεόδμητο σπίτι 70 τ.μ.

Σε Λονδίνο και Παρίσι οι πιο ακριβές κατοικίες στην ΕΕ
Στην κορυφή της λίστας των ευρωπαϊκών χωρών όπου η αγορά ενός σπιτιού ισοδυναμεί με ένα... μικρό θαύμα, παρέμειναν και το 2012, το Λονδίνο και το Παρίσι. Την ίδια ώρα, για να αποκτήσει κανείς μία νεόδμητη κατοικία των 70 τ.μ. στη Ρωσία, χρειάζεται να καταθέσει τους μισθούς 10 ολόκληρων ετών!

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας συμβούλων Deloitte για την αγορά κατοικίας σε 12 ευρωπαϊκές χώρες, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, το μέσο κόστος αγοράς ενός νεόδμητου σπιτιού στο κέντρο του Λονδίνου ανέρχεται σε 10.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο,ενώ ακολουθεί το Παρίσι με μέσο κόστος τις 8.300 ευρώ ανά τ.μ.

Ωστόσο, η μέση τιμή του τετραγωνικού μέτρου μειώνεται στα 6.000 ευρώ ανά τ.μ. στο Λονδίνο, εκτός κέντρου, και στα 5.500 ευρώ στο Παρίσι. Τις δύο πόλεις ακολουθεί το Μόναχο, η πιο ακριβή πόλη της Γερμανίας με περίπου 5.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, και έπονται η Μόσχα, το Μιλάνο, η Ρώμη, η Λιόν και η Μασσαλία, περί 4.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Μετά τη Ρωσία, που αναδεικνύεται ως η χώρα όπου είναι περισσότερο δύσκολο να αποκτήσει κανείς ακίνητη περιουσία, ακολουθεί η Γαλλία, όπου χρειάζονται οι μισθοί 9,4 ετών, η Βρετανία και η Ιταλία. Η χώρα όπου τα ακίνητα είναι τα πιο προσιτά είναι η Δανία, όπου κατά μέσον όρο χρειάζονται οι μισθοί δύο ετών για την αγορά ενός συγκρίσιμης επιφάνειας ακινήτου.

Σύμφωνα με τη μελέτη, «η οικονομική ύφεση στην Ευρώπη υπογράμμισε την ετερογένεια των αγορών κατά χώρα». Οι τιμές συνέχισαν να ανεβαίνουν για παράδειγμα στη Βρετανία (+13,5% εν σχέσει με το 2011), στη Ρωσία (+11%) και στη Γερμανία (+9,1%), ενώ η αύξηση των τιμών των ακινήτων ήταν πολύ πιο βραδεία στη Γαλλία (+2,5%) και στο Βέλγιο (+3,1%). Οι τιμές των ακινήτων μειώθηκαν στην Ιταλία (-3,6%), στην Ισπανία (-6,2%) και στην Ολλανδία (-6,9%).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης