Κορωνοϊός - Ιταλία: Χειροτερεύει η κατάσταση με τους νεκρούς - Οι μολύνσεις ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο

Κορωνοϊός - Ιταλία: Χειροτερεύει η κατάσταση με τους νεκρούς - Οι μολύνσεις ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο

Πληθαίνουν οι φωνές για εθνικό lockdown, αντιστέκεται η κυβέρνηση -  Πάνω από 620 οι νέοι θάνατοι λόγω κορωνοϊού στη γειτονική χώρα - Πλησιάζουν στους 43.000 οι νεκροί  από την έναρξη της πανδημίας

ITALIA-NOSOKOMEIO-KORONAIOS-IOS-CORONOVIRUS-PANDIMIA-MASKES-KARANTINA-1
Χειροτερεύει καθημερινά η κατάσταση με τους νεκρούς λόγω κορωνοϊού στην Ιταλία, σε μια κατάσταση που θυμίζει τις τραγικές ημέρες του Μαρτίου και του Απριλίου. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη καταγράφηκαν 623 νέοι θάνατοι λόγω Covid-19, σε σύγκριση με τους 580 χθεσινούς. Πλέον, ο τραγικός κατάλογος αριθμεί 42.953 νεκρούς από την έναρξη εμφάνισης της πανδημίας στη χώρα.

Αντίθετα, μειώθηκαν τα καθημερινά κρούσματα, στα 32.961 σε σύνολο 225.640 τεστ (ποσοστό 14,6%) σε σύγκριση με τα χθεσινά 35.098, ενώ τα συνολικά κρούσματα ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο (1.028.424). Οι ασθενείς που ανέρρωσαν, ήταν 9.090, ενώ σημειώθηκαν 110 νέες εισαγωγές σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας κι άλλες 811 σε απλές κλίνες νοσοκομείων.

Σε επίπεδο περιοχών, η Λομβαρδία εξακολουθεί να «δίνει» τα περισσότερα κρούσματα και νεκρούς, καθώς καταγράφηκαν 8.180 νέες μολύνσεις και 152 πρόσθετοι θάνατοι.

Πληθαίνουν οι φωνές για εθνικό lockdown, αντιστέκεται η κυβέρνηση

Την ίδια στιγμή, η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών στην Ιταλία εντείνει τις πιέσεις της για ένα νέο εθνικό lockdown, με την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κοντέ να εξακολουθεί να αντιστέκεται.

«Χρειαζόμαστε ένα γενικό lockdown όπως αυτό του Μαρτίου και του Απριλίου, ίσως για δύο ή τρεις εβδομάδες ή ένα μήνα, για να μειώσουμε το ποσοστό μόλυνσης», δήλωσε ο Τζιοβάνι Λεόνι, αντιπρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας ιατρών. «Ο αριθμός των εισαγωγών σε μονάδες εντατικής θεραπείας διπλασιάζεται κάθε 10 ημέρες και με αυτήν την ταχύτητα θα είναι πολύ δύσκολο να εγγυηθούμε τη φροντίδα σε ασθενείς με άλλες ασθένειες».

Ειδήσεις σήμερα: 

Τι μπορούμε και τι όχι να αγοράζουμε από σήμερα στα σούπερ μάρκετ

Απτόητος ο Τραμπ μετά την εκλογική ήττα: «Θα κερδίσουμε», λέει - «Είναι ντροπιαστικό» απαντά ο Μπάιντεν

Μισέλ Ουελμπέκ: Ο «προφήτης» της τρομοκρατικής επέλασης του Ισλάμ στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης