Δείτε το βίντεο με το μήνυμα του Τραμπ πριν μπει στο νοσοκομείο

Δείτε το βίντεο με το μήνυμα του Τραμπ πριν μπει στο νοσοκομείο

Ο Τραμπ  πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ελικόπτερο έστειλε μήνυμα σε όλους τους αμερικανούς πολίτες- Δείτε βίντεο με το ελικόπτερο που τον παρέλαβε από τον Λευκό Οίκο - Ο Αμερικανός πρόεδρος ακολουθεί πειραματική θεραπεία με κοκτέιλ αντισωμάτων - Σε καλή κατάσταση η Μελάνια με ελαφρύ βήχα και πονοκέφαλο- Με πυρετό από το πρωί της Παρασκευής ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος

trump01-mesa
Σημάδια εξάντλησης εμφανίζει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος όμως είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, δήλωσε ο γιατρός του προέδρου των ΗΠΑ. Λίγο αργότερα, έγινε γνωστό ότι προτάθηκε η μεταφορά του σε στρατιωτικό νοσοκομείο, προληπτικά, ώστε να λάβει την καλύτερη δυνατή φροντίδα. Πριν ο Αμερικανός Πρόεδρος μεταφερθεί μεελικόπτερο στο νοσοκομείο έστειλε μήνυμα στον αμερικανικό λαό.

«Θέλω σας ευχαριστήσω όλους για την υποστήριξη . Πηγαίνω στο νοσοκομείο Walter Reed  και νιώθω πολύ καλά. Θέλω να βεβαιωθούμε ότι όλα θα πάνε καλά. Η Πρώτη Κυρία είναι πολύ καλά. Σας ευχαριστώ πολύ. Το εκτιμώ. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ», αναφέρει το μήνυμά του ο Ντόναλντ Τραμπ. 

Στη συνέχεια μπήκε στο ελικόπτερο για να μεταφερθει στο Walter Reed .


Λίγα λεπτά αργότερα το ελικόπτερο που μετέφερε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ προσγειώθηκε στο νοσοκομείο Walter Reed


Κλείσιμο
Ο κ. Τραμπ μεταφέρεται στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed, όπου θα παραμείνει τις επόμενες ημέρες, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε:

«Ο πρόεδρος Τραμπ παραμένει σε καλή διάθεση, έχει ήπια συμπτώματα και εργάζεται όλη την ημέρα. Με μεγάλη προσοχή, και μετά από σύσταση του ιατρού και των ειδικών του, ο πρόεδρος θα εργάζεται από τα προεδρικά γραφεία στο Walter Reed για τις επόμενες ημέρες. Ο πρόεδρος Τραμπ εκτιμά την έκρηξη υποστήριξης τόσο για αυτόν όσο και για την πρώτη κυρία».

Δείτε τη στιγμή που το ελικόπτερο προσγειώνεται στον Λευκό Οίκο για να παραλάβει και να μεταφέρει τον Τραμπ στο Walter Reed: 



Η νέα δήλωση του γιατρού, που είχε προηγηθεί, για την κατάσταση της υγείας του πλανητάρχη, φτάνει ύστερα από δημοσίευμα των New York Times, σύμφωνα με το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος εμφάνισε συμπτώματα παρόμοια με αυτά ενός κρυολογήματος.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ λαμβάνει πειραματική θεραπεία, με πολυκλωνικά αντισώματα, ανακοίνωσε συγκεκριμένα ο γιατρός του Λευκού Οίκου.

«Σήμερα το απόγευμα, ο πρόεδρος παραμένει κουρασμένος αλλά έχει υψηλό ηθικό», ανέφερε ο Σον Κόνλεϊ, ο γιατρός του Αμερικανικού προέδρου σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σύμφωνα με άτομο από το περιβάλλον του προέδρου, υποστήριξε ότι από το πρωί ο Τραμπ έχει πυρετό.

Πρόσθεσε ότι του χορήγησε μια δόση από το πειραματικό κοκτέιλ αντισωμάτων που αναπτύσσει η φαρμακευτική εταιρεία Regeneron και το οποίο έχει δώσει ενθαρρυντικά πρώτα αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές που έγιναν σε μικρό αριθμό ασθενών.

Οι ειδικοί εξετάζουν τον πρόεδρο και θα κάνουν συστάσεις για «τα επόμενα στάδια», σημείωσε ο Δρ Κόνλεϊ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Μελάνια Τραμπ έχει «ελαφρύ βήχα και πονοκέφαλο».

Ο γιατρός δεν διευκρίνισε πιο συγκεκριμένα τα συμπτώματα του Αμερικανού προέδρου, πέραν της κόπωσης. Εκτός από το φάρμακο αυτό ο Τραμπ λαμβάνει επίσης ψευδάργυρο, βιταμίνη D, φαμοτιδίνη, μελατονίνη και ασπιρίνη.

EjWY2xtWoAAFboD



Το πρόγραμμα του Τραμπ για τις επόμενες ημέρες βρίσκεται υπό συζήτηση.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξει ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα - διάγγελμα του Αμερικανού προέδρου, για να δείξει ότι ο ίδιος είναι λειτουργικός και ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τη δραστηριότητά της.

Με βάση το Αμερικανικό Σύνταγμα, εάν ο Τραμπ είναι πολύ άρρωστος για να κυβερνήσει τη χώρα, τα καθήκοντά του αναλαμβάνει ο Μάικ Πενς, που διαγνώστηκε αρνητικός στον κορωνοϊό.

Σε περίπτωση που ούτε αυτός μπορεί, τότε αναλαμβάνει η Πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόζι. Για την περίπτωση του Ντόναλντ Τραμπ, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι υπάρχουν δύο προβλήματα. Πρώτον, η ηλικία του, που τον κατατάσσει αυτόματα στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Και δεύτερον, ο υψηλός δείκτης μάζας σώματος, παράγοντας επιβαρυντικός για όσους νοσούν με κορωνοϊό.

Αρνητικοί στον κορωνοϊό η Ιβάνκα, ο Τζάρεντ Κούσνερ και ο 14χρονος γιος του Τραμπ

 Αρνητικά στον κορωνοϊό βγήκαν τα τεστ της κόρης του Αμερικανού προέδρου, Ιβάνκα Τραμπ, και του συζύγου της Τζάρεντ Κούσνερ, όπως έγινε γνωστό από μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter η βοηθός του Λευκού Οίκου Καρολίνα Χάρλεϊ.

Αρνητικές ήταν και οι εξετάσεις του γιου των Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ, Μπάρον, ηλικίας 14 ετών, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ ανακοίνωσαν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή ότι έχουν και οι δύο προσβληθεί από τη νόσο Covid-19.

Ειδήσεις σήμερα

Ακυρώνεται ο διορισμός Ζαρούλια στη Βουλή με παρέμβαση Μαξίμου

Προκλητικός Ερντογάν για τη Σύνοδο Κορυφής: «Κούφιες απειλές και εκβιασμοί»

Ξέσπασμα Χαρδαλιά υπέρ Τσιόδρα: Είμαστε μια οικογένεια με τον Σωτήρη, δουλεύει αδιάκοπα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης