Βίντεο: Έτοιμο το ρομπότ - σκύλος που θα σας πλένει τα πιάτα!

Βίντεο: Έτοιμο το ρομπότ - σκύλος που θα σας πλένει τα πιάτα!

Τέλος οι καβγάδες για το ποιος θα μαζέψει τα σκουπίδια και για το ποιος θα πλύνει τα πιάτα - Ο χαριτωμένος SpotMini κατασκευάστηκε για να σας υπηρετεί

Βίντεο: Έτοιμο το ρομπότ - σκύλος που θα σας πλένει τα πιάτα!
Με ύψος 60 εκατοστά και βάρος 25 κιλά ο SpotMini, το ρομπότ - σκύλος της Boston Dynamics ήρθε για να σας «λύσει τα χέρια» και τα προβλήματα στο νοικοκυριό του σπιτιού.

Το απίθανο ρομπότ αποτελεί εξέλιξη του προηγούμενου μεγαλύτερου ρομπότ της ίδιας εταιρείας, του Spot, με την διαφορά ότι ο SpotMini δεν βασίζεται σε υδραυλικά συστήματα, είναι εντελώς αθόρυβος και με μία φόρτιση έχει αυτονομία 90 λεπτών.

Κλείσιμο


Εκτός από τα τέσσερα άκρα, το ρομπότ - σκύλος έχει στο μέσον του κορμού του έναν βραχίονα, που θυμίζει λαιμό καμηλοπάρδαλης και με την βοήθεια του ενσωματωμένου λογισμικού που διαθέτει και των πολλαπλών αισθητήρων του, μπορεί μετά από ανθρώπινη εντολή, να μαζέψει τα σκουπίδια, να πάρει τα άπλυτα σκεύη από τον νεροχύτη και να τα βάλει στο πλυντήριο, να σκύψει και να καθαρίσει τον χώρο κάτω από το τραπέζι.

Η Boston Dynamics ανήκει στην μητρική εταιρεία της Google, Alphabet και αυτή την περίοδο είναι προς πώληση με πιθανούς αγοραστές την Amazon και την Toyota.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης