Διαγωνισμός καινοτομίας για νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Διαγωνισμός καινοτομίας για νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Αιτήσεις συμμετοχής για το «StartTelAviv» έως τις 20 Μαΐου 2016 - Το Ισραήλ θέλει να διευρύνει την συνεργασία του με τους Έλληνες startuppers

Διαγωνισμός καινοτομίας για νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα
Διαγωνισμός καινοτομίας για νεοφυείς επιχειρήσεις πραγματοποιείται στην Ελλάδα με πρωτοβουλία της πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα.

Ο διαγωνισμός «StartTelAviv 2016», παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα, κ. Ιρίτ Μπεν-Άμπα και τον συνιδρυτή των IndustryDisruptors - GameChangers (ID-GC), κ. Μιχάλη Στάγκο, ενώ στην ομιλία συμμετείχε και ο κ.  Δημήτρης Γκανάτσιος εκπρόσωπος της Microsoft, χορηγός του διαγωνισμού. 

Το «StartTel Aviv» διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα από την πρεσβεία του Ισραήλ και τους ΙD-GC με στόχο την προώθηση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και της συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ στην καινοτομία.

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι, η ελληνική κοινότητα των «startuppers» ανταποκρίθηκε θερμά στον διαγωνισμό με 44 συμμετοχές, εκπροσωπώντας τομείς όπως η ιατρική τεχνολογία, οι εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας, πληροφορική, κλπ.   Φέτος οι συμμετοχές αναμένεται να είναι ακόμα περισσότερες.

Υπενθυμίζεται πως οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 20 Μαΐου 2016, ενώ ο νικητής θα αναδειχθεί από τους φιναλίστ σε ειδική εκδήλωση (pitching event) που θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις 15 Ιουνίου, με την συμμετοχή διακεκριμένων κριτών από την Ελλάδα και το Ισραήλ.  

Ο νικητής θα έχει την μοναδική ευκαιρία να ταξιδέψει στο Ισραήλ για να συμμετάσχει στο DLD Tel Aviv Innovation Festival 2016 (25-29 Σεπτεμβρίου) στο  Τελ Αβίβ, συνέδριο παγκόσμιας εμβέλειας όπου συγκεντρώνονται εκατοντάδες εκπρόσωποι νεοφυών επιχειρήσεων, επενδυτικών κεφαλαίων, επενδυτές «άγγελοι» (angel investors) καθώς και στελέχη κορυφαίων πολυεθνικών εταιρειών.

Ειδικό πρόγραμμα θα διαμορφωθεί για τον νικητή στο πλαίσιο του φεστιβάλ, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να δικτυωθεί με κορυφαίους παράγοντες της υψηλής τεχνολογίας, της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων στο Ισραήλ αλλά και παγκοσμίως. 

Σε δηλώσεις της η πρέσβης του Ισραήλ αναφέρθηκε στο πολύ ανεπτυγμένο οικοσύστημα νεοφυούς επιχειρηματικότητας στο Ισραήλ, το οποίο περιλαμβάνει πάνω από 5.000 νεοφυείς επιχειρήσεις, ενώ 250 πολυεθνικές έχουν κέντρα έρευνας και ανάπτυξης στη χώρα.
Επισημαίνεται πως το 2015, 69 startups πωλήθηκαν έναντι 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ την ίδια χρονιά, σημειώθηκε αύξηση κατά 60% στην χρηματοδότηση τους φτάνοντας τα 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια και τα exits σε εταιρίες υψηλής τεχνολογίας έφτασαν τα 5,4  δισεκατομμύρια.

Η κ. Μπεν-Άμπα δήλωσε ότι το Ισραήλ θέλει να διευρύνει την συνεργασία του με τους Έλληνες startuppers, που όπως είπε είναι ικανοί, νέοι άνθρωποι, οι οποίοι όμως χρειάζονται υποστήριξη. Η πρεσβεία του Ισραήλ έχει φέρει πολλούς ειδικούς από το Ισραήλ στην Αθήνα για εργαστήρια, διαλέξεις και συναντήσεις με νέους επιχειρηματίες, ενώ βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με ελληνικούς οργανισμούς για την ανάπτυξη προγράμματος καθοδήγησης νέων Ελλήνων επιχειρηματιών (mentorship) από Ισραηλινούς ειδήμονες. Το πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.

Επιπλέον, η πρέσβυς του Ισραήλ ανέφερε ότι το Ισραήλ και η Ελλάδα προωθούν την συνεργασία στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία και σε διακρατικό επίπεδο. 

Συγκεκριμένα, υπήρξε συμφωνία για προώθηση της συνεργασίας στους συγκεκριμένους τομείς κατά την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα στο Ισραήλ τον Ιανουάριο για το Υψηλόβαθμο Κοινό Υπουργικό Συμβούλιο. Στις αρχές Μαΐου, ο Επικεφαλής Επιστήμονας του Ισραήλ, κ. Άβι Χασόν, θα επισκεφθεί την Αθήνα όπου θα έχει διαβουλεύσεις με τον Αναπληρωτή Υπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Κώστα Φωτάκη, για την περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας.  

Η ID-GC, μια αμιγώς ελληνική ιδιωτική πρωτοβουλία, χωρίς καμία κρατική ή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, μέσα σε τρία χρόνια έχει παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες και έχει βοηθήσει περισσότερα από 500 startups. Συνεργάζεται με εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων το ΕΜΠ, το ΕΙΕ, το Cornell University, το Business School του πανεπιστημίου του Rotterdam, ενώ έχει διμερείς συμφωνίες με περισσότερους από 30 διεθνείς οργανισμούς που προωθούν την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Ο εκπρόσωπος της Microsoft, κ. Δημήτρης Γκανάτσιος, υπεύθυνος νέων λύσεων λογισμικού, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που για δεύτερη συνεχή χρονιά στηρίζουμε το Start Tel Aviv, έναν διαγωνισμό που αναδεικνύει νεοφυείς επιχειρήσεις και πρωτοπόρες ιδέες, καθώς αυτές  αποτελούν κάποιες από τις σημαντικότερες πηγές για την ενίσχυση της απασχόλησης και της ανάπτυξης της χώρας μας. Τα τελευταία χρόνια, μέσα από το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft Ελλάς, έχουμε ήδη συμβάλλει στην ανάπτυξη περισσότερων από 350 νεοφυών επιχειρήσεων, και στόχος μας είναι να στηρίξουμε ακόμη περισσότερες μέσα από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες!».
 

Για περισσότερες πληροφορίες, ακολουθήστε τον εξής σύνδεσμο: http://embassies.gov.il/athens/NewsAndEvents/Pages/Start-Tel-Aviv-Competition-2016-in-Greece-.aspx


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης