Οταν το Facebook ζήτησε συγγνώμη για την πολιτική των «πραγματικών ονομάτων»

Οταν το Facebook ζήτησε συγγνώμη για την πολιτική των «πραγματικών ονομάτων»

Πώς και γιατί απενεργοποιήθηκαν εκατοντάδες λογαριασμοί, για να επανέλθουν on line μερικές ημέρες αργότερα


Οταν το Facebook ζήτησε συγγνώμη για την πολιτική των «πραγματικών ονομάτων»
H νέα αλλαγή των όρων χρήσης του Facebook και το μπλοκάρισμα λογαριασμών που το δημοφιλέστερο social media διαπιστώνει ή θεωρεί ότι δεν ανταποκρίνονται σε πραγματικούς χρήστες ήρθε για πρώτη φορά στην επικαιρότητα πριν από λίγους μήνες.

Ηταν δε η αιτία να αναδειχτεί προσωρινά ως «αντί-Facebook» το Ello, ένα άγνωστο μέχρι τότε κοινωνικό δίκτυο.

Τον Σεπτέμβριο, το Facebook απενεργοποίησε λογαριασμούς και σελίδες χρηστών, μεταξύ των οποίων και κάποιων ιδιόρρυθμων καλλιτεχνών, όπως οι drag queens Sister Roma and Lil Hot Mess, με την αιτιολογία ότι δεν χρησιμοποιούσαν τα πραγματικά τους ονόματα.

Κλείσιμο
Η κίνηση προκάλεσε την αντίδραση της LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) κοινότητας. Ενα μεγάλο κύμα δυσαρεστημένων χρηστών, που θεώρησαν ότι δεν απολάμβαναν ίσης μεταχείρισης λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, στράφηκε στο Ello.

Αντιλαμβανόμενο τον αντίκτυπο που είχε η εφαρμογή της πολιτικής «των πραγματικών ονομάτων», το Facebook ζήτησε γρήγορα συγγνώμη.

«Το πνεύμα της πολιτικής μας είναι ότι ο καθένας χρησιμοποιεί στο Facebook το όνομα που έχει και στην αληθινή του ζωή», είπε ο Κρις Κοξ, κορυφαίο διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας του Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Εξηγώντας ότι τελικά συνειδητοποίησαν πως για εκατοντάδες προσωρινά απενεργοποιημένους χρήστες τα ονόματα που χρησιμοποιούν μπορεί να μην είναι αυτά της ταυτότητάς τους, αλλά είναι ονόματα «αυθεντικά», με τα οποία είναι γνωστοί στο κοινό τους, πολλές σελίδες και λογαριασμοί επανήλθαν on line.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης