Η αντί όρκου διαβεβαίωση, ο αμίλητος Κουβέλης και οι «χλιαρές» τελετές παράδοσης-παραλαβής

Η αντί όρκου διαβεβαίωση, ο αμίλητος Κουβέλης και οι «χλιαρές» τελετές παράδοσης-παραλαβής

Όλα όσα έγιναν στο Προεδρικό Μέγαρο - Πλήρης κάλυψη Δραγασάκη σε Παπαδημητρίου - Οι κοινοί αγώνες Τζούφη-Γαβρόγλου και η μάχη που θέλει να κερδίσει η Ράνια Αντωνοπούλου

Η αντί όρκου διαβεβαίωση, ο αμίλητος Κουβέλης και οι «χλιαρές» τελετές παράδοσης-παραλαβής
«Διαβεβαιώνω στην τιμή και υπόληψή μου ότι θα τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους και ότι θα υπηρετώ το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού».
Αυτή ήταν η αντί όρκου υπόσχεση που έδωσαν τα έξι νέα μέλη της κυβέρνησης το πρωί της Πεμπτης ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού.
Γιάννης Δραγασάκης, Δημήτρης Βίτσας, Φώτης Κουβέλης, Μερόπη Τζούφη, Αθανάσιος Ηλιόπουλος και Κωνσταντίνος Στρατής προτίμησαν τον πολιτικό όρκο αντί του θρησκευτικού, εξ'ου και η απουσία εκπροσώπου της Εκκλησίας. 
Επί της ουσίας ήταν μια σύντονη τελετή με ανάμεικτα συναισθήματα από τους συμμετέχοντες, ενώ την παράσταση έκλεψε ως ήταν αναμενόμενο ο Φώτης Κουβέλης. 
Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, αρνήθηκε έντεχνα τις δηλώσεις και τα μικρόφωνα των δημοσιογράφων, την ώρα που πιο εκδηλωτική ήταν η κυρία Μερόπη Τζούφη που σχολιάζοντας την τοποθέτησή της ως υφυπουργός Παιδείας είπε πως «συγκινήθηκα αλλά δεν έκλαψα» όταν έμαθε την υπουργοποίησή της.

Κλείσιμο
«Γύρισα στην παιδική μου ηλικία. Είχα προσπαθήσει να είμαι η καλή μαθήτρια και στη συνέχεια να ανταποκριθώ σε άλλους ρόλους» είπε η κυρία Τζούφη. 

Οι υπόλοιποι έδειξαν πιο ψύχραιμοι στο Προεδρικό και κράτησα... δυναμείς για τις δηλώσεις στις τελετές παράδοσης παραλαβής. 

Κάλυψη στο Οικονομίας
 
Εκεί ο Γιάννης Δραγασάκης προσέφερε πλήρη κάλυψη στον απερχόμενο υπουργό Οικονομίας λέγοντας πως ο Δημήτρης Παπαδημητρίου δεν ήρθε στην Ελλάδα ούτε για χρήματα ούτε για δόξα. Αυτό στη σκια του σκανδάλου με το επίδομα ενοικίου ύψους 23.000 ευρώ που πήρε η σύζυγος του κ. Παπαδημητρίου Ράνια Αντωνοπούλου. Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου από την πλευρά του υποστήριξε ότι φεύγει από το υπουργείο κάτω από «απρόσμενες περιστάσεις» στην πιο κρίσιμη φάση, όπως είπε, της οικονομίας και χωρίς να έχει ολοκληρώσει το έργο του.

Στην ομιλία του ο κ. Δραγασάκης αποκάλυψε ότι «ίσως φέρω ένα μέρος της ευθύνης που είχε συμβολή σε αυτό το υπουργείο ο Δημήτρης Παπαδημητρίου».

Ο νέος υπουργός Οικονομίας αναρωτήθηκε αν είχε μεγαλύτερη ευθύνη όταν ήταν βουλευτής του Συνασπισμού του 6% ή τώρα ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Η «Πρώτη φορά Αριστερά» της Αντωνοπούλου

Από τη πλευρά της η κυριά Ράνια Αντωνοπούλου δεν αναφέρθηκε στους λόγους παραίτησής της αρκούμενη να πει ότι «προτίθεμαι να συμβάλω, όσο μπορώ, από τη θέση που πλέον θα βρίσκομαι σαν απλός πολίτης, γιατί αυτή είναι μία μάχη που πρέπει να την κερδίσει η "πρώτη φορά Αριστερά"».

Στο υπουργείο Παιδείας η κυρία Τζούφη επικεντρώθηκε στους κοινούς αγώνες που την ενώνουν με τον υπουργό Γαβρόγλου και υποσχέθηκε ό,τι υπόσχονται όλοι οι ομόλογοί της σε ανάλογες περιπτώσεις... 


Φιλοφρονήσεις Καμμένου - Κουβέλη

Ο αμίλητος στην τελετή του Προεδρικού Μεγάρου Κουβέλης βρέθηκε στη συνέχεια στο Πεντάγωνο όπου αφού κατά την εθιμοτυπία επιθεώρησε άγημα και άκουσε τον Εθνικό Υμνο είπε στους στρατιωτικούς ότι «το έργο που επιτελείτε μέσα σε αντίξοες συνθήκες με κυρίαρχη αντιξοότητα τις οικονομικές συνθήκες είναι σημαντικό».  

Ευρισκόμενος για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο Πεντάγωνο, ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι θέλει να είναι «άξιος συνεχιστής ενός άξιου υπουργού» αναφερόμενος στα πεπραγμένα του Δημήτρη Βίτσα ο οποίος διορίστηκε υπουργός Μετανάστευσης.

«Να σας διαβεβαιώσω ότι τη συνεργασία που έχετε επιτύχει διεκδικώ να επιτύχω και εγώ και η συνεργασία είναι αυτή που θα αναδείξει και το δικό μου έργο αλλά κυρίως το δικό σας έργο» τόνισε ο Φώτης Κουβέλης απευθυνόμενος στα μέλη των ενόπλων δυνάμεων που παρακολουθούσαν την τελετή παράδοσης-παραλαβής των καθηκόντων του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Νωρίτερα είχε λάβει το λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ο οποίος στο παρελθόν είχε ανταλλάξει βαριές κουβέντες με τον Φώτη Κουβέλη, τον οποίο είχε χαρακτηρίσει σαν άρχοντα των... μαξιλαριών (σσ. υπονοώντας ότι η ΔΗΜΑΡ λειτουργούσε σαν μαξιλαράκι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου).

««Είναι μια προσωπικότητα της πολιτικής ζωής του τόπου που σε δύσκολες εθνικές περιστάσεις πάντα υπηρετούσε τις αρχές της Δημοκρατίας. Αγαπητέ υπουργέ σας καλοδεχόμαστε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι σ' αυτό το υπουργείο, στις ένοπλες δυνάμεις, δεν υπάρχουν διαφορετικά στρατόπεδα» είπε ο Πάνος Καμμένος απευθυνόμενος στον Φώτη Κουβέλη.

Αύριο παραδίδει ο Μουζάλας

Στις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής, θα πραγματοποιηθεί τελικά στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής η τελετή παράδοσης των αρμοδιοτήτων του απερχόμενου υπουργού, Γιάννη Μουζάλα, στο νέο υπουργό, Δημήτρη Βίτσα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης