Τροπολογία στην τροπολογία Παππά για τον ρόλο του ΕΣΡ στη χορήγηση των αδειών

Τροπολογία στην τροπολογία Παππά για τον ρόλο του ΕΣΡ στη χορήγηση των αδειών

Με νομοτεχνική βελτίωση, θα προβλέπεται η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ για την προκήρυξη διαγωνισμού, καθώς και για τον αριθμό των αδειών

Τροπολογία στην τροπολογία Παππά για τον ρόλο του ΕΣΡ στη χορήγηση των αδειών
Με νομοτεχνική βελτίωση κάνει ένα βήμα πίσω ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, προκειμένου να κάμψει τις αντιρρήσεις της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είναι αμετακίνητη στο αίτημα της κατάργησης του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, προκειμένου στη συνέχεια να συναινέσει και για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός, που ενημερώνει αυτή την ώρα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της αυριανής συζήτησης στην Ολομέλεια επί της τροπολογίας που καταργεί τον «πυρήνα» της προηγούμενης νομοθεσίας Παππά για τις άδειες, αναμένεται να καταθέσει νομοτεχνική βελτίωση, που θα διευκρινίζει ακόμα περισσότερο το περιεχόμενο των αρμοδιοτήτων που μεταβιβάζονται στο ΕΣΡ από την κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται, με τη νομοτεχνική βελτίωση που θα φέρει ο κ. Παππάς, να προβλέπεται, σε περίπτωση προκήρυξης διαγωνισμού (για τις άδειες), να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ, ενώ το ίδιο θα συμβαίνει και αναφορικά με τον αριθμό των αδειών.

Κλείσιμο
Με την τροπολογία αναστέλλεται η ισχύς του άρθρου 2Α του νόμου Παππά, που προέβλεπε ότι ο καθορισμός του αριθμού των δημοπρατούμενων αδειών και ο τρόπος διενέργειας της διαγωνιστικής διαδικασίας αφαιρούνταν από το ΕΣΡ και μεταβιβάζονταν στον υπουργό Επικρατείας και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

Πρόκειται για τη διάταξη που κρίθηκε αντισυνταγματική από το Συμβούλιο της Επικρατείας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης