Μητσοτάκης σε Μέρκελ: Άλλο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής, επίσπευση μεταρρυθμίσεων

Μητσοτάκης σε Μέρκελ: Άλλο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής, επίσπευση μεταρρυθμίσεων

Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που θα συμβάλουν, ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να αποκτήσει ρυθμούς ανάπτυξης 4%

Μητσοτάκης σε Μέρκελ: Άλλο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής, επίσπευση μεταρρυθμίσεων
Συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είχε τη Δευτέρα (30/5) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με βασικό αντικείμενο συζήτησης την ελληνική οικονομία και το προσφυγικό.

Η συνάντηση κράτησε περίπου μισή ώρα, σε καλό κλίμα και συζητήθηκαν το προσφυγικό και θέματα της οικονομίας. Σύμφωνα με πηγές από τη ΝΔ, εξηγήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη η ανάγκη ενός άλλου μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής καθώς και η επίσπευση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα δώσουν πνοή στην ελληνική οικονομία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να υλοποιήσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις που θα συμβάλουν ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να αποκτήσει ρυθμούς ανάπτυξης 4%. Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην ανάγκη μείωσης δαπανών και φόρων.

Κλείσιμο
Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ο κ. Μητσοτάκης, τονίζουν οι ίδιες πηγές, αναφέρθηκε «στην προβληματική τακτική της κυβέρνησης που διόγκωσε το πρόβλημα», στάθηκε στην ανάγκη η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας να είναι μακράς πνοής έτσι ώστε οι ροές να παραμείνουν περιορισμένες και επισήμανε πως την ίδια στιγμή η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα τα προβλήματα που υπάρχουν στο εσωτερικό της χώρας, πχ στο Ελληνικό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης