Αλαλούμ με την φορολόγηση των ενοικίων

Αλαλούμ με την φορολόγηση των ενοικίων

Με τους παλαιούς συντελεστές 11% για εισοδήματα έως €12.000 και 33% για μεγαλύτερα ποσά θα φορολογούνται τελικώς τα μισθώματα - «Το ότι σταματά η εκχώρηση των ενοικίων στο δημόσιο δεν σημαίνει ότι θα φορολογηθούν» σύμφωνα με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη - Τώρα λέει ότι το νομοσχέδιο δεν είναι «take it or leave it»

Αλαλούμ με την φορολόγηση των ενοικίων
Αλλαγές στα δύσκολα σημεία του πολυνομοσχεδίου προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης με παρέμβασή του στην συζήτηση που διεξάγεται αυτή την ώρα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι έπειτα από συνεννόηση με τα κλιμάκια των θεσμών θα αποσυρθούν οι παράγραφοι 5 και 6 του άρθρου 2 που προβλέπουν αύξηση των φορολογικών συντελεστών για τα έσοδα από ενοίκια σε 15% από 11% για έσοδα έως 12.000 ευρώ και 35% από 33% για έσοδα άνω των 12.000 ευρώ.

Εάν δεν υπάρξει άλλη αλλαγή στην πορεία της συζήτησης στην Βουλή τότε θα ισχύσουν οι παλιοί συντελεστές φορολόγησης 11% και 33% για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ και άνω του ποσού αυτού αντίστοιχα.

«Αλλαγές θα κάνουμε στο νομοσχέδιο και θα ακούσουμε τους βουλευτές. Δεν είναι "take it or leave it"», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης για να προσθέσει: «Θα κάνουμε αλλαγές και είμαστε σε διαβουλεύσεις με τα κλιμάκια αυτή την ώρα στο υπουργείο. Για παράδειγμα οι παράγραφοι 5 και 6 του άρ. 2 θα αποσυρθούν».

Κλείσιμο
Δημιουργική ασάφεια για τα ανείσπρακτα ενοίκια

Επιπροσθέτως, για τα ανείσπρακτα ενοίκια είπε ότι «δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε την διαδικασία».

«Το ότι σταματά η εκχώρηση των ενοικίων στο δημόσιο δεν σημαίνει ότι θα φορολογηθούν. Είμαστε σε διαβούλευση για να δούμε με τι θα τα αντικαταστήσουμε», εξήγησε. Ωστόσο, ο κ. Αλεξιάδης σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες δεν κατάφερε να ξεκαθαρίσει εάν τα ανείσπρακτα ενοίκια θα φορολογηθούν ή όχι.

«Εάν η διάταξη παραμείνει ως έχει, τότε φορολογούνται ή όχι τα ανείσπρακτα ενοίκια;», ήταν η ερώτηση των δημοσιογράφων με τον υπουργό να απαντά: «δεν ξέρουμε ακόμα. Το ψάχνουμε και είμαστε σε διαβούλευση».

«Θα προλάβετε να το αντιμετωπίσετε έως την Παρασκευή σε περίπτωση που προκληθεί τελικά επιβάρυνση στους συγκεκριμένους φορολογουμένους;» επανήλθαν οι δημοσιογράφοι με τον κ. Αλεξιάδη να σημειώνει «τι να σας πω; Το προσπαθούμε».

Τέλος, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να βάλει συμπληρωματικό φόρο στα αγροτεμάχια και επισήμανε ότι «δεν ισχύουν τα περί φορολόγησης των διατηρητέων κτισμάτων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης