Μπαλτάκος: Δε θέλω να δημιουργήσω κόμμα, να τελειώσει το παραμύθι της Αριστεράς

Μπαλτάκος: Δε θέλω να δημιουργήσω κόμμα, να τελειώσει το παραμύθι της Αριστεράς

Ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία πρόθεση να δημιουργήσει έναν δεξιό σχηματισμό και επανέλαβε την άποψή του ότι η ΝΔ πρέπει να προσεγγίσει τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής

Μπαλτάκος: Δε θέλω να δημιουργήσω κόμμα, να τελειώσει το παραμύθι της Αριστεράς
Ούτε επιβεβαίωσε, ούτε αρνήθηκε προσυνεννόηση με τον Αντώνη Σαμαρά για τις συναντήσεις του με στελέχη που έχουν αποσπάστεί από τον κορμό της ΝΔ, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ο Τάκης Μπαλτάκος ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία πρόθεση να δημιουργήσει έναν δεξιό σχηματισμό και επανέλαβε την άποψή του ότι η ΝΔ πρέπει να προσεγγίσει τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής: «Η ΝΔ έχει, για πρώτη φορά στα χρονικά, στα δεξιά της, ένα τόσο δυσθεώρητο ποσοστό του εκλογικού σώματος. Αν κανείς με μαγικό ραβδί το μετέφερε στη ΝΔ, θα είχε αυτοδυναμία με 39%».

Ο πρώην γραμματέας της Κυβέρνησης παραδέχθηκε πως «είμαι φιλικά προσκείμενος στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής» δηλώνοντας: «Φάγαμε 60 χρόνια το παραμύθι της Αριστεράς. Καιρός είναι να τελειώσει».

Αποκάλυψε ότι συζητάει «με πολλούς ανθρώπους που είναι εκτός πολιτικών σχηματισμών. Με τον κ. Φραγκούλη έγινε μια συζήτηση ανίχνευσης προθέσεων. Δεν έγινε συζήτηση περί σχηματισμού κόμματος».

Εξέφρασε ακόμη την άποψη ότι οι εκλογές θα γίνουν είτε τον Φεβρουάριο, αν δεν επιτευχθεί ο αριθμός των 180, είτε τον Ιούνιο του 2016 και διέβλεψε πως αν οι εκλογές γίνουν σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα, «αν γίνουν τον Φεβρουάριο δεν ξέρω», τόνισε.
Κλείσιμο

Τέλος, όταν ερωτήθηκε εάν οι κινήσεις τις οποίες κάνει είναι σε προσυνεννόηση με τον Αντώνη Σαμαρά, είπε: «Θα απαντήσω όπως ο Αβέρωφ το '77, όταν ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε αν στην Ελλάδα υπάρχουν πυρηνικά όπλα. Δεν απαντώ, είπε, γιατί ό,τι και να πω είναι είδηση ή πληροφορία. Η δική μου απάντηση είναι κατηγορηματικά όχι. Αλλά θα ήταν ίδια, ακόμη κι αν υπήρχε προσυνεννόηση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης