Κασιδιάρης: Ψευτοεθνάρχης ο Καραμανλής!

Κασιδιάρης: Ψευτοεθνάρχης ο Καραμανλής!

Δραγασάκης: «Απολογητική των χουντικών κάνει, ο λαός γνωρίζει ποιοι έκαναν την προδοσία στην Κύπρο» - «Να ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου για να δούμε ποιοι είναι οι προδότες», ζήτησε ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής

Κασιδιάρης: Ψευτοεθνάρχης ο Καραμανλής!
Νέα εστία έντασης στην Ολομέλεια επιχείρησε να δημιουργήσει η Χρυσή Αυγή με τους βουλευτές της να ανατρέχουν και πάλι στις «μαύρες» σελίδες της ιστορίας.

Αυτή τη φορά κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου για την αυθαίρετη δόμηση, ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης επιχείρησε να παρασύρει τον διάλογο στις ημέρες εισβολής του Τουρκικού στρατού στο βόρειο τμήμα της Κύπρου. Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες ένας όλος βουλευτής της Χ.Α. ο κ. Δημήτρης Κουκούτσης, παρέσυρε την συζήτηση γύρω από τα εμφυλιακά συνθήματα «ΕΑΜ – ΕΛΑΣ Μελιγαλάς» και «Στο Βίτσι και στον Γράμμο σας βάλαμε στην άμμο».

Ειδικότερα, ο κ. Κασιδιάρης είπε ότι «έχω αιτηθεί 3 φορές να ενημερωθώ για τις μαρτυρικές καταθέσεις που έγιναν στην εξεταστική για τον φάκελο της Κύπρου. Ζήτησα πρόσβαση στα αρχεία για να λάμψει επιτέλους η αλήθεια. Δεν υφίσταται κόπωση των βουλευτών, δεν σκάβουν άλλωστε. Η αμοιβή που λαμβάνει ο βουλευτής θα έπρεπε να δουλεύουν 30 ημέρες τον μήνα για, 24 ώρες την ημέρα».

Κλείσιμο
Αρκετοί βουλευτές ζήτησαν από τον κ. Ιωάννη Δραγασάκη να επαναφέρει την βουλευτή στο θέμα της ημερήσιας διάταξης με αποτέλεσμα ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου να σημειώσει «απολογητική των χουντικών κάνει, δεν τον διέκοψα γιατί ο λαός γνωρίζει ποιοι έκαναν την προδοσία στην Κύπρο».

Η κυρία Σοφία Βούλτεψη επεσήμανε ότι «λαός που δε γνωρίζει την ιστορία είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει, έχουν τεθεί εθνικά θέματα… την καταστροφή της Κύπρου την έκανε η χούντα. Θα έχουν ερωτευθεί το θύτη τους οι Κύπριοι αν σας πιστέψουν, η χούντα κατέστρεψε την Κύπρο».

Κασιδιάρης: Ψευτοεθνάρχης ο Καραμανλής!
Ο κ. Κασιδιάρης επανήλθε λέγοντας «το “η Κύπρος κείται μακράν”, την είπε ο ψευτο-εθνάρχης Καραμανλής. Με την έλευση του εδώ κατελήφθη και το 40% της Κύπρου ενώ όταν παρέλαβε ήταν υπό κατοχή μόνο το 35%, αυτό συνιστά εθνική προδοσία και πρέπει να ανοίξει ο φάκελος για να δούμε ποιοι είναι οι προδότες».

Ο κ. Δραγασάκης επιχείρησε και πάλι να αποκαταστήσει την τάξη λέγοντας «ήρθατε για να προκαλέσετε.  Δεν θα υποκύψω στις προκλήσεις σας. Το κοινοβούλιο δεν θα υπηρετήσει τα δικά σας σχέδια, που θέλετε να το αποπροσανατολίσετε από τα μεγάλα του προβλήματα. Είστε το μακρύ χέρι της πιο σκοτεινής όψης του συστήματος».

Η κυρία Βούλτεψη εξήγησε ότι ήταν «ειρωνική η φράση αυτή του Κωνσταντίνου  Καραμανλή που αποχώρησε από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ λόγω της κατοχής» με τον κ. Κασιδιάρη να φωνάζει από τα έδρανα «είστε άσχετη… η γυναίκα είναι ανιστόρητη» ενώ ο κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης (ΔΗΜΑΡ) σχολίασε ότι «οι βουλευτές της Χ.Α. με σχέδιο ήθελαν να δημιουργήσουν θέμα γιατί έτσι αντιλαμβάνονται την παρουσία τους εδώ».


 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης