Τζορτζ Μάικλ: H ζωή γεμάτη σεξ, οι εξαρτήσεις και το «χάπι βιασμού»

Τζορτζ Μάικλ: H ζωή γεμάτη σεξ, οι εξαρτήσεις και το «χάπι βιασμού»

«Τα ναρκωτικά έμοιαζαν παράδεισος για εκείνον, έκαναν έναν άνδρα, που ένιωθε απεχθής να φαντάζει ελκυστικός» - Η μαριχουάνα, οι συλλήψεις και ο θάνατος του σταρ

george-michael334
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του Τζορτζ Μάικλ σημαδεύτηκαν από ναρκωτικές ουσίες, σεξ και κρίσεις πανικού.

Ο διάσημος τραγουδιστής είχε ανέκαθεν χαμηλή αυτοπεποίθηση και δεν κατάφερε ποτέ να αναγνωρίσει την πραγματική του αξία. Για τον λόγο αυτό, κατέφευγε συχνά σε παράνομες ουσίες. Η νέα του βιογραφία που κυκλοφόρησε, αναφέρει πως ο τραγουδιστής είχε δοκιμάσει σχεδόν όλες τις ουσίες, ακόμα και το λεγόμενο «χάπι βιασμού», γνωστό και ως GHB.

Όλα ξεκίνησαν μετά την 25η περιοδεία του, το 2008. Όπως αναφέρεται στο βιβλίο, κάθε βράδυ τον έβρισκε να κάνει χρήση μαριχουάνας για να ηρεμήσει και να καταφέρει να κοιμηθεί. Ωστόσο, μέσα σε λίγο χρόνο, αυτό δεν του έφτανε, με αποτέλεσμα να «πέσει» σε πιο σκληρά ναρκωτικά.

«Κοιμόταν πολύ αργά, μετά τα μεσάνυχτα, αφού έπινε μαριχουάνα. Καθόταν στον υπολογιστή του τα βράδια κι έπαιζε παιχνίδια, παρακολουθούσε τηλεόραση και έκανε δοκιμές διάφορων ναρκωτικών. Τελικά, οδηγήθηκε και στο GHB», αναφέρεται στο βιβλίο «George Michael: A Life».

Τον Σεπτέμβριο του 2008 έφτασε να συλληφθεί από την αστυνομία, καθώς κρυβόταν σε ένα παράνομο στέκι γκέι ανδρών στο Heath. Αφού τον έψαξαν εξονυχιστικά, βρήκαν πάνω του ποσότητες μαριχουάνας, κοκαΐνης και κρακ.

Κλείσιμο

Λίγους μήνες μετά το συμβάν, συνελήφθη ξανά έπειτα από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, αφού έπεσε με το Range Rover του σε ένα φωτογραφείο του Λονδίνου. Η αστυνομία τότε, τον βρήκε «βουτηγμένο στον ιδρώτα και με διεσταλμένες τις κόρες των ματιών του», σημάδια δηλαδή ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών νωρίτερα. Εν τέλει, κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο για οδήγηση υπό την επήρεια κάνναβης.

Αυτή ήταν και η έβδομη σύλληψή του μέσα σε 12 χρόνια, με αποτέλεσμα να χάσει την άδεια ασκήσεως του επαγγέλματός του για πέντε χρόνια και να φυλακιστεί για οκτώ εβδομάδες.

Όσο για τη «σκοτεινή περίοδο», κατά την οποία εξαρτιόταν από το GHB (χάπι βιασμού), ο Τζέιμς Γκάβιν, ο συγγραφέας της βιογραφίας του αναφέρει: «Έμοιαζε σαν παράδεισος για εκείνον. Τροφοδοτούσε τον σεξουαλικό του ψυχαναγκασμό. Έκανε έναν άνδρα, που ένιωθε απεχθής να φαντάζει ελκυστικός. Του έδινε χαρά και αυτοπεποίθηση. Κάθε φορά που πήγαινε στο Heath, έπαιρνε αυτό το ναρκωτικό και ένιωθε καλύτερα ανάμεσα σε όλους αυτούς τους σέξι άνδρες. Όμως, τον οδήγησε στην αυτοκαταστροφή. Το GHB είναι ακόμα πιο εθιστικό από τη μεταμφεταμίνη και πιο επικίνδυνο από όλα τα ναρκωτικά».

17437713

Όπως εξηγεί στη συνέχεια, το ναρκωτικό αυτό κρατούσε «ζωντανή» και τη σχέση του με τον ηθοποιό και «συνοδό», Πολ Σταγκ. «Ο Μάικλ τον πλήρωνε και για τις ερωτικές του υπηρεσίες, αλλά και για να τον προμηθεύσει με αυτό το ναρκωτικό. Στα μηνύματα που έστελναν μεταξύ τους, αναφέρονταν σε αυτό με συνθηματικό. Το έλεγαν "σαμπάνια"», αναφέρει. Ο Σταγκ το μετέφερε σε μπουκάλια σαμπουάν και ο Μάικλ στη συνέχεια, το έπινε μέσα σε ένα ποτήρι γεμάτο Coca-Cola.

Ο Σταγκ είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στη Sun κάποια χρόνια, μετά τον θάνατο του τραγουδιστή: «Θυμάμαι τον Τζορτζ να πίνει αυτό το πράγμα κι αμέσως μετά, να μου λέει "είμαι εντάξει τώρα, πάμε να κάνουμε σεξ". Ήταν τρελός με αυτό το ναρκωτικό. Ήταν απίστευτα δραστήριος σεξουαλικά και το μυαλό του, όταν δεν ήταν νηφάλιος συνδεόταν αμέσως με το σεξ. Και για να κάνει σεξ, έπρεπε να πάρει ναρκωτικά. Ήταν αλληλένδετα».

stag

Μέχρι το 2014 ο Τζορτζ Μάικλ υπέφερε από κρίσεις πανικού. Όσο κι αν προσπάθησε να καταπολεμήσει τις εξαρτήσεις του και τα ψυχολογικά του προβλήματα, δεν τα κατάφερε. Στην ηλικία των 53 ετών, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, την ημέρα των Χριστουγέννων του 2016. Η νεκροψία έδειξε καρδιακή νόσο, διατατική μυοκαρδιοπάθεια με μυοκαρδίτιδα και λιπώδες συκώτι.




Ειδήσεις σήμερα:

Ο Τσιτσιπάς βούτηξε στην πισίνα για να γιορτάσει την κούπα στη Μαγιόρκα - Δείτε βίντεο

Γιατί οι ΗΠΑ έκλεισαν την «πόρτα» στην Άγκυρα για τον όρο Turkaegean

«Πόλεμος» στη Μήλο για το... διαμέρισμα-ιατρείο του ορθοπεδικού που πήγε στο νησί - Δεν είχε πού να κοιμηθεί!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης