Την καταδίκη σε ποινή φυλάκισης 10 ετών με διετη αναστολή των δύο νεαρών που είχαν κακοποιήσει σκύλοόταν ήταν φαντάροι στην Κόνιτσα αποφάσισε το Πενταμελές Δικαστήριο Ιωαννίνων.
Στους δύο νεαρούς επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ. Όπως γράφει το zoosos.gr σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με διετή αναστολή και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ καταδικάστηκε και ο τότε φαντάρος που απαθανάτισε την κακοποίηση.
Στο βίντεο οι δύο στρατιώτες είχαν καταγραφεί να αρπάζουν το σκυλάκι και στη συνέχεια να το πετούν σε γκρεμό.
Δείτε καρέ από το βίντεο:
Την αυστηρότατη προβλεπόμενη ποινή για τους δύο φαντάρους είχε ζητήσει ο Πάνος Καμμένος τον Μάρτιο όταν είχε δει το φως της δημοσιότητας το βίντεο.
Οι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για την πράξη τους παρότι εξέφρασαν την ειλικρινή τους μεταμέλεια για όσα συνέβησαν αποδίδοντάς τα σε επιπολαιότητα της στιγμής.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Φιλοζωικής Δράσης Εθελοντών Ν. Θεσπρωτίας ο δικαστής τους εξήγησε ότι οι χρηματικές ποινές που τους επιβλήθηκαν είναι πολύ μικρές και επιεικείς και ότι εξαντλήθηκαν τα όρια λόγω του νεαρού της ηλικίας τους, ο ένας είναι 19 και ο άλλος 20 ετών.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι