Το γύρου του διαδικτύου κάνει από τα ξημερώματα της Κυριακής, ένα σοκαριστικό βίντεο που δείχνει φαντάρους να κακοποιούν και να πετάνε από γκρεμό έναν σκύλο.
Το απίστευτο αυτό βίντεο έχει προκαλέσει την οργή και τον αποτροπιασμό πολλών χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι ζητούν να αποδοθούν ευθύνες και να συλληφθούν οι δράστες.
Το βίντεο δείχνει δύο στρατιώτες του ελληνικού στρατού να αρπάζουν ένα σκυλάκι, να το εξοντώνουν με κάποιο τρόπο και στη συνέχεια να το πετούν σε έναν γκρεμό. Η σκηνή έχει γυριστεί με κινητό μάλλον μέσα σε στρατόπεδο. Παραμένει άγνωστος ο χρόνος που διαδραματίστηκε το γεγονός καθώς και ο τόπος.
Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ανακοίνωσε, με αφορμή το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, ότι το θέμα διερευνάται αρμοδίως, ώστε να αποδοθούν άμεσα ευθύνες στους εμπλεκόμενους για τη βάναυση και καταδικαστέα αυτή πράξη.
Κλείσιμο
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ζήτησε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού την άμεση, ενδελεχή και σε βάθος εξέταση του περιστατικού κακοποίησης ζώου σε στρατιωτικό χώρο, έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές.
Σε τριάντα χρόνια οι μηχανές θα σκέφτονται για μας, θα μας φέρνουν κοντά στους δικούς μας και θα μιλάνε όπως εμείς. Το μόνο που θα μένει «μοναδικό», γι’ αυτό θα είναι και ακριβό, θα είναι να ξέρεις πως απέναντί σου κάθεται, στ' αλήθεια, ένας άνθρωπος.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.