Πλειστηριασμοί: Άγριο ξύλο από τα ΜΑΤ

Πλειστηριασμοί: Άγριο ξύλο από τα ΜΑΤ

Τουλάχιστον πέντε τραυματίες και τρεις συλλήψεις - Λαφαζάνης: Με εντολές Τσίπρα, Τόσκα και Κοντονή τα ΜΑΤ έριξαν άγριο ξύλο και χημικά - Έρευνα της αστυνομίας για την ταυτοποίηση και άλλων διαδηλωτών

Πλειστηριασμοί: Άγριο ξύλο από τα ΜΑΤ
Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι έξω από συμβολαιογραφείο επί της οδού Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια, όπου μέλη της Λαϊκής Ενότητας
πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αυτή την Τετάρτη για τους
πλειστηριασμούς, με πανό και συνθήματα.

Κλείσιμο
Μερίδα διαδηλωτών πέταξε αυγά στα ΜΑΤ
 οι οποίοι τους απώθησαν με τη βία, κυνηγώντας τους με τα γκλομπ. Από την ένταση τραυματίστηκαν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, εκ των οποίων ένας φωτορεπόρτερ.

Όπως καταγγέλλουν μέλη της ΛΑΕ και αυτόπτες μάρτυρες, η αστυνομία, αυτή τη φορά, επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο, κτυπώντας αδιακρίτως και με μανία γυναίκες και διαδηλωτές.

Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τρία άτομα, τα οποία έχουν οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ. Λίγη ώρα αργότερα, ανακοινώθηκε ότι οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της αστυνομίας, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και άλλα άτομα που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους πλειστηριασμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, τραυματίστηκαν πέντε άτομα, εκ των οποίων οι τέσσερις αστυνομικοί και ένας πολίτης.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, εξέφρασε την αγανάκτησή του για τα επεισόδια, επιρρίπτοντας για μία ακόμη φορά ευθύνες στην κυβέρνηση. 

«Προφανώς με εντολές Τσίπρα, Κοντονή και Τόσκα τα ΜΑΤ εκδικητικά ενάντια στους αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών και μας έριξαν χημικά, πετούσαν ότι είχαν μπροστά τους και έριξαν άγριο ξύλο», ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Έχουμε πέντε τραυματίες ο ένας από αυτούς μάλλον από ότι φαίνεται είναι αρκετά σοβαρά. Έγιναν πέντε αυθαίρετες αναίτιες συλλήψεις μεταξύ των οποίων δύο νεαρά παιδιά χωρίς να κάνουν τίποτα. Τα ΜΑΤ τους κλωτσούσαν άγρια ενώ ήταν πεσμένοι κάτω, μία πρωτοφανής βαρβαρότητα. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κανένα μέλλον». 

Ένας από τους τραυματίες, ο οποίος έχει προσαχθεί





Δείτε βίντεο: Eπεισόδια και συλλήψεις



Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τους πλειστηριασμούς και είχαν επιχειρήσει να εισβάλουν στο συμβολαιογραφικό γραφείο ώστε να εμποδίσουν τις εκποιήσεις των σπιτιών.

Στο σημείο από νωρίς παρατάχθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αποκλείοντας την είσοδο και την προσέγγιση κανενός ενώ στο οικοδομικό τετράγωνο βρίσκονται άλλες τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ.











Μέλη της ΛΑΕ έξω από τη ΓΑΔΑ

Παρά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα, τα μέλη της ΛΑΕ συνέχισαν τη διαμαρτυρία τους για τους πλειστηριασμούς έξω από τη ΓΑΔΑ, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, προκαλώντας ένα μίνι χάος στον κεντρικό δρόμο της Αθήνας, καθώς έκλεισε το ρεύμα προς το κέντρο.

Στο σημείο μετακινήθηκαν αρκετές δεκάδες άτομα, φωνάζοντας συνθήματα κατά των πλειστηριασμών, ενώ ζητούσαν να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις συναγωνιστές τους που προσήχθησαν από τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που προηγήθηκαν.

Οι διαδηλωτές παραμένουν έξω από τη ΓΑΔΑ, ενώ ανακοίνωσαν νέα συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι, στην Ευελπίδων, όπου θα μεταφερθούν οι τρεις συλληφθέντες.

Και οι τρεις είναι μέλη της ΛΑΕ και κατηγορούνται σε βαθμό πλημμελήματος για διατάραξη κοινωνικής ειρήνης, απόπειρα άσκησης σωματικής βίας κατά αστυνομικών και αντίσταση κατά της αρχής.

















Δύο συγκεντρώσεις στα Εξάρχεια

Νωρίτερα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε χαρακτηρίσει κατάπτυστη την ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί ο συμβολαιογραφικός σύλλογος, τονίζοντας ότι «ψεύδονται για να ληστέψουν τα σπίτια του λαού να σας πούμε τι εκπλειστηριάζεται σήμερα». 




Η σημερινή συγκέντρωση της ΛΑΕ και του ΕΠΑΜ γίνεται καθώς, όπως τονίζουν σε ανακοίνωση τους είναι προγραμματισμένοι να γίνουν οι εξής πλειστηριασμοί: ενός διαμερίσματος 71 τ.μ.  στον Κορυδαλλό για χρέος 50.000 ευρώ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 45.000 ευρώ, ένα αγροτεμάχιο 520 τ.μ. για χρέος 100.000€ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 30.000 ευρώ, ενός  υπογείου 194 τ.μ. για κατάσχεση 50.000 ευρώ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 42.500 και ενός οικοπέδου 386 τ.μ. με κατοικία 25 τ.μ. στη Νέα Πέραμο για χρέος 99.000 ευρώ με πρώτη προσφορά τα 85.000 ευρώ. 

«Ζητάμε να ακυρωθούν οι πλειστηριασμοί γιατί πρόκειται για λαϊκά σπίτια», τόνισε ο κ.Λαφαζάνης

Αυτή είναι η δεύτερη συγκέντρωση που πραγματοποιείται σήμερα έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο καθώς πριν δυο ώρες είχε πραγματοποιηθεί αντίστοιχη συγκέντρωση σε συμβολαιογραφικό γραφείο της οδού Μπόταση, πάλι στα Εξάρχεια.

Εκεί συγκεντρώθηκαν μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω», ενώ στο πλευρό τους βρέθηκε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία έφτασε στο σημείο γύρω στις 10 το πρωί. 



Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας ανάρτησε μάλιστα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter μια φωτογραφία από το σημείο, κάνοντας λόγο για «έγκλημα φυλασσόμενο από αστυνομικές δυνάμεις, με εντολή της Κυβέρνησης».




Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κινήματος, ο πλειστηριασμός που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί σήμερα στο συμβολαιογραφικό γραφείο αφορά την πρώτη κατοικία του ιδιοκτήτη Γ.Π. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται,  πρόκειται για διαμέρισμα 57,64τμ με αποθήκη και θέση πάρκινγκ που «βγαίνει στο σφυρί για χρέος μόλις 70.000 ευρώ».







«Καλούμε τους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στη δράση αυτή, προκειμένου να αποτραπεί το προσχεδιασμένο κοινωνικό έγκλημα. Δηλώνουμε στην τραπεζοκίνητη κυβέρνηση Τσίπρα και στους πραιτοριανούς ΜΑΤατζήδες της, ότι ο Αγώνας μας θα κλιμακωθεί», αναφέρει η ανακοίνωση του κινήματος. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι έξω από το συμβολαιογραφείο βρίσκονται από το πρωί δυνάμεις των ΜΑΤ. Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί επεισόδια.








Συμβολαιογράφοι: Δεν εκπλειστηριάζεται πρώτη κατοικία


Οι συμβολαιογράφοι απαντούν σε μέλη συλλογικοτήτων, ότι ο μοναδικός  πλειστηριασμός που διεξάγεται σήμερα σε συμβολαιογραφείο της περιοχής των Εξαρχείων δεν αφορά πρώτη κατοικία και εκπλειστηριάζεται για οφειλή προς Τράπεζα από επιχειρηματικό δάνειο ύψους 450.000 ευρώ.


Ειδικότερα, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος   Αθηνών,  Πειραιώς,   Αιγαίου και Δωδεκανήσου σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι σήμερα Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 ο μοναδικός πλειστηριασμός που διεξάγεται σε συμβολαιογραφείο της περιοχής των Εξαρχείων αφορά ακίνητο, που βρίσκεται στην Βούλα Αττικής για οφειλή που έχει προκύψει από επιχειρηματικό δάνειο ύψους 450.000 ευρώ.

Ακόμη, ο Σύλλογος αναφέρει ότι «δεν αφορά πρώτη κατοικία και ο ιδιοκτήτης - οφειλέτης – επιχειρηματίας δεν διαμένει στον εν λόγω χώρο, ο οποίος και είναι μισθωμένος». 
Παράλληλα, ο Σύλλογος υπενθυμίζει  για μία ακόμα φορά στα  μέλη συλλογικοτήτων, «που σπεύδουν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης ότι η πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα διεξαγωγής των πλειστηριασμών είναι δημόσια και ως εκ τούτου σε περίπτωση που είναι δυσνόητα τα στοιχεία του εκάστοτε πλειστηριασμού αντί να παρερμηνεύουν και να δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις παρέχουμε ενημέρωση αν και εφόσον πραγματικά την επιζητούν».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης