Γονατιστός ζήτησε συγγνώμη από τους πιστούς ο Αμβρόσιος: Συγχωρήστε μου τα λάθη

Γονατιστός ζήτησε συγγνώμη από τους πιστούς ο Αμβρόσιος: Συγχωρήστε μου τα λάθη

Καθώς ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τη θέση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων μετά από 40 χρόνια στο αξίωμα

Γονατιστός ζήτησε συγγνώμη από τους πιστούς ο Αμβρόσιος: Συγχωρήστε μου τα λάθη
Με δάκρυα στα μάτια γονάτισε μπροστά στην Ωραία Πύλη της Φανερωμένης Αιγίου ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, ζητώντας συγγνώμη από όσους στενοχώρησε...

Ο Αμβρόσιος, όπως αναφέρει το «kalavrytanews», για άλλη μια φορά επανέλαβε την πρόθεσή του να παραιτηθεί, έπειτα από 40 ολόκληρα χρόνια αρχιερατείας του στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Στο τέλος της εξομολογητικής του ομιλίας, ο ιεράρχης, ζήτησε φανερά συγκινημένος συγγνώμη από όσους στεναχώρησε ή πίκρανε με λόγια και πράξεις του λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

Κλείσιμο
«Συγχωρήστε μου, σας παρακαλώ και σας ικετεύω, συγχωρήστε μου αδελφοί μου και παιδιά μου, τα λάθη μου, τις παραλείψεις μου, τις ατέλειες του χαρακτήρος μου! Και δοξάστε μαζί μου το Όνομά του Κυρίου μας» συμπληρώνοντας οτι «Όλα έχουν ένα τέλος και ήρθε η ώρα να ζήσω μαζί σας εδώ, στο Αίγιο και στα Καλάβρυτα, έξω από τα επίσημα».

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο Αμβρόσιος θα παραμείνει στη θέση του έως τα τέλη του 2018 και αμέσως θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη διαδοχή του από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης