Κεφαλονιά: Στους πρόποδες του Αίνου περιορίστηκε το μέτωπο της πυρκαγιάς

Κεφαλονιά: Στους πρόποδες του Αίνου περιορίστηκε το μέτωπο της πυρκαγιάς

Ρίψεις νερού από δύο ελικόπτερα για να αντιμετωπίσουν τη φωτιά που καίει σε δύσβατο σημείο - Κινδύνεψαν τα χωριά Σιμωτάτα και Λουρδάτα, αλλά δεν έγινε ζημιά σε οικία - Περιφερειάρχης Ιονίων νήσων: Υπάρχει υποψία για σχέδιο εμπρησμών

Κεφαλονιά: Στους πρόποδες του Αίνου περιορίστηκε το μέτωπο της πυρκαγιάς
Καλύτερη είναι το πρωί της Πέμπτης η εικόνα της μεγάλης πυρκαγιάς που απείλησε δύο χωριά της Κεφαλονιάς το προηγούμενο βράδυ. Η ισχυρή παρουσία της Πυροσβεστικής απέτρεψε τα χειρότερα για τα χωριά Σιμωτάτα και Λουρδάτα, στα νοτιοανατολικά του νησιού, όπου προς στιγμήν κινδύνευσαν σπίτια. 

Σπίτι - σπίτι οι πυροσβέστες έδωσαν τη μάχη και τελικά κατόρθωσαν να διώξουν την πύρινη λαίλαπα χωρίς να γίνουν ζημιές σε οικίες. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς Παναγή Δρακουλόγκωνα, χρειάστηκε να μετακινηθούν επισκέπτες του νησιού με λεωφορεία. Αρκετές κολόνες ηλεκτρικού ρεύματος κάηκαν από την φωτιά, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε διάφορα σημεία του νησιού, τα οποία όμως αναμένεται όλα να αποκατασταθούν από συνεργεία της ΔΕΗ μέσα στην ημέρα.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θοδωρή Γαλιατσάτο που μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η δασική πυρκαγιά είναι υπό έλεγχο.

Κλείσιμο
Η πυρκαγιά αυτή την ώρα καίει δασική έκταση, σε δύσβατο σημείο στους πρόποδες του Αίνου και αντιμετωπίζεται από ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από δύο ελικόπτερα. Για την κατάσβεση επιχειρούν στο έδαφος 30 πυροσβέστες με 21 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα από 12 άτομα. Τα πέντε από τα οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων μεταφέρθηκαν τη νύχτα από τη Δυτική Ελλάδα, με πλοίο από την Κυλήνη.



Η πυρκαγιά στα Σιμωτάτα και τα Λουρδάτα πέρασε τη νύχτα από τις αυλές των σπιτιών των οικισμών, όπου δόθηκε μάχη από τους πυροσβέστες να σωθούν οι εν λόγω οικίες. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά έχει περάσει τους οικισμούς και δεν απειλεί πλέον κατοικημένη περιοχή, ενώ στο Κέντρο Επιχειρήσεων δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια.



Όσο για την πυρκαγιά στο Ρατζακλί, που εκδηλώθηκε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή και παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, ενώ αντιμετωπίζεται από 16 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Γαλιατσάτο τις τελευταίες 5 ημέρες στην Κεφαλονιά εκδηλώθηκαν 35 πυρκαγιές που σε συνδυασμό με τις φωτιές στην Ζάκυνθο αλλά και στην Κέρκυρα ενισχύουν τις υποψίες για σχέδιο εμπρησμών στα Ιόνια Νησιά.







Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη κύριο Δρακουλόγκωνα, πλέον τα δύο μεγάλα μέτωπα σε Σιμωτάτα και Λουρδάτα έχουν τεθεί υπό έλεγχο, ενώ τα μέτωπα στις περιοχές Ρατζακλί και Κρεμμύδι έσβησαν πλήρως. Παρόλα αυτά, ενισχύσεις αναμένονται το πρωί με δυνάμεις πυρόσβεσης από την Τρίπολη και την Κοζάνη για να συνεισφέρουν στην πλήρη κατάσβεση.

Ο κύριος Δρακουλόγκωνας μίλησε για σχέδιο εμπρησμών στα Ιόνια Νησιά και κάλεσε σε προσοχή και επαγρύπνηση.






























Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: kefaloniapress.gr και inkefalonia.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης