Μύκονος: Η Ναπολιτάνικη σπείρα με αδυναμία στα πανάκριβα ρολόγια

Μύκονος: Η Ναπολιτάνικη σπείρα με αδυναμία στα πανάκριβα ρολόγια

Είχαν συλλάβει πάλι πριν ένα μήνα την 18χρονη εγκέφαλο της ομάδας - Πώς πλησίαζαν τα θύματά τους - Υποψίες της ΕΛ.ΑΣ. και για διασυνδέσεις με άλλες ιταλικές ομάδες - Πώς συνδέονται με τον ξυλοδαρμό ιδιοκτήτη beach bar

Μύκονος: Η Ναπολιτάνικη σπείρα με αδυναμία στα πανάκριβα ρολόγια
Δεκατέσσερις επιθέσεις με θύματα ευκατάστατους τουρίστες και λεία πανάκριβα ρολόγια μεγάλων ελβετικών οίκων που η συνολική τους αξία ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, πραγματοποίησε η ναπολιτάνικη συμμορία που από τις αρχές του καλοκαιριού είχε γίνει ο φοβος και ο τρόμος του νησιού των ανέμων. 

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας σε Αθηνα και Μύκονο ξεκίνησαν τις έρευνες για την εξάρθρωση των «μακρυχέρηδων» μετα τη ληστεία και τον ανελέητο ξυλοδαρμό Μυκονιάτη συνιδιοκτήτη του beach bar Santanna στην παραλια  Παράγκα το  βράδυ της 1ης Αυγουστου. Τότε που αγνωστοι αρπαξαν το πανάκριβο , χρυσο ρολόι του επιχειρηματια, το οποίο μάλιστα δεν ήταν ασφαλισμένο και εξαφανίστηκαν στέλνοντας το θύμα τους στο νοσοκομείο. Οι τελευταίες εκτιμήσεις των αρχών λένε ότι μετά τη σύλληψη της εντυπωσιακής 18χρονης Ναπολιτάνας και των δύο συνεργών της, στο νησί δρα και μια ακόμη συμμορία Ιταλών που ενδέχεται να αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία με την ομάδα που εξαρθρώθηκε. 

Οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ προχωρούν ένα βήμα παρακάτω και αναζητούν και σχέσεις των κυκλωμάτων με την ιταλική μαφία σε ότι έχει να κάνει με τη διοχέτευση στις ευρωπαικές πιάτσες των κλεμμένων ρολογιών ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η ναπολιτάνικη ομάδα να δρούσε κατά παραγγελία. 
Κλείσιμο

Η εντυπωσιακή Ναπολιτάνα 


Η 18χρονη Ναπολιτάνα  και δύο νεαροί συμπατριώτες της που έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας, εγκαταστάθηκαν στις αρχές του καλοκαιριού στο κοσμοπολίτικο νησί των ανέμων και άρχισαν να στήνουν τη μεγάλη δουλεια αρπάζοντας  ρολόγια ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από ευκατάστατους τουρίστες. 
Η δράση τους αλλά και τα τρανταχτά ονόματα που έπεσαν θύματα της ιταλικής συμμορίας, είχαν ως αποτέλεσμα κλιμάκιο του Τμηματος Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής να μεταβει στις αρχές Αυγούστου στη Μύκονο προκειμένου να αναλάβει δράση και σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του τμήματος Μυκόνου να ξεδιαλύνουν την  υπόθεση και να τους  περάσουν χειροπέδες. 

Το απίστευτο είναι ότι πριν από ενάμισι μήνα η 18χρονη Ναπολιτάνα είχε συλληφθεί και πάλι στη Μύκονο για τον ίδιο ακριβώς λόγο καθώς με άλλους δύο ομοεθνείς της έβαζαν στο μάτι επώνυμα ρολόγια και τα “βούταγαν” από τους κατόχους τους. Η ξανθιά εντυπωσιακή Ιταλίδα αν  και ήρθε μια φορά αντιμέτωπη με τις συνέπειες του νόμου, δεν έβαλε μυαλο. Αντιθέτως, επέστρεψε στη Μύκονο και με τους δύο νεαρούς έπιασε και πάλι δουλειά. 

Στις 19 Ιουλίου, αφαίρεσαν από έναν Μεξικανό ένα ρολόι Audemars Piguet αξίας 10.000 ερώ ενώ πριν από μια εβδομάδα και ειδικότερα το απόγευμα της 4ης Αυγούστου έστησαν καρτέρι έξω από βίλα στο Πυργί και αρπαξαν από γνωστό 'Αγγλο  επιχειρηματία ένα Rolex Daytona. Το θύμα μόλις είχε προσγειωθεί με το ιδιωτικό του αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Μυκόνου και πήρε το δρόμο για την πολυτελή κατοικία που έχει αγοράσει στο νησί των ανέμων. Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν περασμενες επτά. 

Η Ναπολιτάνικη σπείρα, που πιθανότατα τον είχε παρακολουθήσει, και γνώριζε για τον «θησαυρό» που φορούσε στο χέρι του, τον πλησίασε έξω από το σπίτι. Ένα από τα μέλη που επέβαινε με τον συνεργό του σε scooter  ζητώντας πληροφορίες γιατί δήθεν είχε χαθεί όρμησε πάνω του και πριν προλάβει να αντιδράσει του άρπαξε το Rolex αξίας 50.000 ευρώ. Η 18χρονη που επέβαινε σε ένα δεύτερο μηχανάκι λίγα μέτρα πιο κάτω, είχε αναλάβει σύμφωνα με πληροφορίες ρολο τσιλιαδόρου. 

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, λίγα λεπτά μετά τη μία, ξαναχτύπησαν. Αυτή τη φορά θύμα μια Ελβετίδα έξω από το ξενοδοχείο Saint George στον Άη Γιάννη. Με το ίδιο modus operandi οι Ναπολιτάνοι, της άρπαξαν ένα ρολόι Patek Philippe αξίας 15.000 ευρώ και μάλιστα χρησιμοποίησαν και βία αφού όταν η γύναίκα προσπάθησε να αντισταθει την έσπρωξαν για να της αρπάξουν το ρολόι.

Οι αστυνομικοι χαρακτηρίζουν την υπόθεση άκρως σοβαρή. Αρχηγικό ρόλο φέρεται να είχε η 18ρονη η οποία μάλιστα θεωρείται  ιδιαίτερα πονηρή, αμετανόητη ενώ είχε και το προσωνύμιο “το τιμόνι” καθώς είχε ιδιαίτερες ικανότητες στην οδήγηση και τη γρήγορη διαφυγή. Μάλιστα εκείνη φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες, να είναι το άτομο που φρόντιζε να νοικιάζει με πλαστό δίπλωμα οδήγησης τα scooter που χρησιμοποιουσε το ναπολιτάνικο τρίο για να οργώνει το νησί, να εντοπίζει τα θύματα, να επιτίθεται και στη συνέχεια να γίνεται καπνος στους στενούς και  κακοτράχαλους χωματόδρομους του νησιού των ανέμων. 


Πληροφορίες λένε ότι οι έρευνες του κλιμακίου του Τμήματος Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής και των αστυνομικών του Τμήματος Μυκόνου συνεχίζονται καθώς εκτός από άλλα μέλη της συμμορίας της 18χρονης, αναζητούν και τα μέλη άλλης μιας ομάδας που με παρόμοιο τρόπο χτυπούσε και άρπαζε πανάκριβα ρολόγια από τουρίστες του νησιού των Ανέμων.  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης