Χάος στο Μενίδι: Σε βάζα μαζεύουν τις σφαίρες οι κάτοικοι από τα σπίτια τους

Χάος στο Μενίδι: Σε βάζα μαζεύουν τις σφαίρες οι κάτοικοι από τα σπίτια τους

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες - Σφαίρα τρύπησε την τέντα του σπιτιού μου και καρφώθηκε στο χέρι μου, λέει στο protothema.gr η κυρία Ιωάννα - Είδαμε το κορίτσι μας μέσα στα αίματα από σφαίρα καταγγέλλουν οι γονείς 5χρονης

Χάος στο Μενίδι: Σε βάζα μαζεύουν τις σφαίρες οι κάτοικοι από τα σπίτια τους
Όποιον και να ρωτήσεις τι γνωρίζει για το Μενίδι αμέσως θα σου μιλήσει για Ρομά, ναρκωτικά, όπλα και σφαίρες. 

Από την περασμένη Πέμπτη, το Μενίδι ήρθε στην «πρώτη σελίδα» της δημοσιότητας
όταν μία σφαίρα έπεσε από τον ουρανό και σκότωσε τον 11χρονο Μάριο, τον μικρό μαθητή που δεν πρόλαβε να παίξει στην παράστασή του στη σχολική γιορτή. Μία σφαίρα από όπλο, που ακόμα κανείς δεν ξέρει από πού προήλθε καθώς ο
23χρονος Ρομά που θεωρείται βασικός ύποπτος υποστηρίζει ότι πυροβολούσε με καραμπίνα και όχι με 9αρι πιστόλι, η βολίδα από το οποίο έκοψε το νήμα της ζωής του 11χρονου.
Κλείσιμο

Συγκλονιστική για ό,τι ζουν οι κάτοικοι στο Μενίδι είναι η μαρτυρία της κυρίας Ιωάννας η οποία αποκαλύπτει στο protothema.gr ένα τραγικό περιστατικό που παραλίγο να της στοιχίσει τη ζωή όταν «αδέσποτη» σφαίρα τρύπησε την τέντα του μπαλκονιού της και καρφώθηκε στο δεξί της χέρι. Η ίδια περιγράφει την περιπέτειά της και δείχνει τα σημάδια στο χέρι της . 

«Η κατάσταση είναι τραγική εδώ στο Μενίδι με τους πυροβολισμούς . Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό που έζησα όταν πριν καιρό, όπως καθόμουν στο μπαλκόνι του σπιτιού μου, ξαφνικά μία "αδέσποτη" σφαίρα τρυπάει την τέντα και καρφώνεται στο χέρι μου. Στην αρχή νόμιζα ότι έπαθα ηλεκτροπληξία , μετά συνειδητοποιώ ότι αυτό το κάψιμο που ένιωθα δεν ήταν από ρεύμα και βλέπω αίμα να πετάγεται από το χέρι μου σαν συντριβάνι . Ακούω το γαμπρό μου να φωνάζει "σφαίρα", τα παιδιά μου να ουρλιάζουν κι εγώ σιγά σιγά να χάνω τις αισθήσεις μου . Αμέσως πήραν το ΕΚΑΒ τηλέφωνο και με μετέφεραν λιπόθυμη στο νοσοκομείο. Όταν άρχισα να συνέρχομαι συνειδητοποίησα ότι θα μπορούσα να είχα πεθάνει. Θυμάμαι που τους έλεγα ότι θα πέθαινα . Από τότε μέχρι σήμερα όποτε κάθομαι στο μπαλκόνι και ακούω πυροβολισμούς , φοβάμαι και κλειδώνομαι μέσα στο σπίτι μου» λέει στο protothema.gr η κ. Ιωάννα . 





Η περίπτωση της κυρίας Ιωάννας δεν είναι μοναδική. Ένα πεντάχρονο κοριτσάκι χτυπήθηκε στο κεφάλι από «αδέσποτη» σφαίρα την ώρα του διαλείμματος. Ο τραυματισμός της 5χρονης δεν είχε την τραγική κατάληξη που είχε ο τραυματισμός του Μάριου. Οι γονείς της μιλούν στο protothema.gr για την άσχημη περιπέτεια της κόρης τους που παραλίγο να της στοιχίσει τη ζωή.

«Μας ειδοποίησαν από το σχολείο ότι το παιδί μας έπεσε και χτύπησε. Μας είπαν ότι είχε ματώσει το κεφάλι του , είχε ένα πρήξιμο στο μάγουλο και έπρεπε να πάμε να την πάρουμε . Όταν έφτασε η γυναίκα μου στο σχολείο , το παιδί είχε τις αισθήσεις του αλλά είχε αίματα στο κεφάλι του. Ήρθε το ασθενοφόρο, έκαναν όλες τις εξετάσεις, της έβγαλαν ακτινογραφία και εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε σφαίρα στο κεφάλι. Της έκαναν χειρουργείο και ευτυχώς της έβγαλαν τη σφαίρα από την πύλη εισόδου δηλαδή από εκεί που μπήκε , από εκεί την έβγαλαν . Η σφαίρα που καρφώθηκε στο κεφάλι του παιδιού μου ήταν από πολεμικό όπλο κι όχι από εννιάρι πιστόλι γιατί το σχήμα που είχε η σφαίρα δεν ήταν μικρό αλλά αντιθέτως πολύ μεγάλο. Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε με τη γυναίκα μου αυτό που είχε συμβεί στο παιδί μας . Ταλαιπωρηθήκαμε πάρα πολύ, κάναμε μήνυση κατά αγνώστου , αυτός που έριξε την αδέσποτη σφαίρα δεν εντοπίστηκε ποτέ και το θέμα ξεχάστηκε» λέει στο protothema.gr ο πατέρας του μικρού κοριτσιού. 



Το να ζει κανείς στο Μενίδι σημαίνει ότι θα πρέπει να γνωρίζει πως το εμπόριο ναρκωτικών , η ανεξέλεγκτη οπλοκατοχή, οι ληστείες, οι κλοπές και οι άσκοποι πυροβολισμοί ακόμη και την ημέρα είναι φαινόμενα με τα οποία οι κάτοικοι της περιοχής συνυπάρχουν. Οι προηγούμενες δημοτικές αρχές επέτρεψαν να δημιουργηθούν τα άβατα σε Αυλίζα, σε Άγιο Δημήτριο , στο Λόφο 40μαρτύρων , στο ΚΑΠΟΤΑ.

Οι κάτοικοι απεγνωσμένοι, οργισμένοι χωρίς όμως να μπορούν να κάνουν πολλά ξεσπούν στο protothema.gr και ισχυρίζονται πως η αστυνομία δεν πηγαίνει εκεί αν δεν πεθάνει κανείς. 

«Στο σπίτι μου έχω ένα βαζάκι γεμάτο αδέσποτες σφαίρες .Μαζεύω από το πάρκινγκ του σπιτιού μου σφαίρες , η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως. Εφτά χρόνια που μένω εδώ , τώρα περπάτησα στο Μενίδι , χωρίς να φοβάμαι. Αυτό κάποια στιγμή φτάνει στα όρια , ξεχειλίζει το ποτάμι. Κάθε μέρα ζούμε το ίδιο πράγμα , τραμπουκισμούς ,πυροβολισμούς και η αστυνομία πουθενά» λέει στο protothema.gr κάτοικος του Μενιδίου.

Ο Σπύρος Βρεττός, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αχαρνών εκφράζει τους φόβους του και κάνει λόγο στο protothema.gr πως θα χυθεί νέο αίμα αθώων ανθρώπων αν ο Δήμος και η κυβέρνηση δεν λάβουν σοβαρά την οργή και το θυμό των κατοίκων του Μενιδίου . 

«Πολύ φοβάμαι πως αν η πολιτεία και το κράτος δεν αντιμετωπίσει άμεσα το θυμό των κατοίκων του Μενιδίου , θα χυθεί και νέο αίμα αθώων ανθρώπων. Οι επόμενες ημέρες και ώρες είναι κρίσιμες για το Δήμο Αχαρνών . Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι δημότες είναι φοβερά εξοργισμένοι. Πρέπει ο Δήμος να κινηθεί άμεσα και να πιέσει τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να λάβει μέτρα».



Πετροπόλεμος και χημικά στις πορείες για το Μάριο

Ενδεικτικό του κλίματος στην περιοχή είναι ότι τη Δευτέρα, για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, οι κάτοικοι του Μενιδίου βγήκαν στους δρόμους ,προκειμένου να εναντιωθούν στην εγκληματικότητα που μαστίζει την περιοχή τους. Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια καθώς νεαροί είχαν στήσει οδοφράγματα στη συμβολή της Λιοσίων  με την οδό Αριστοτέλους και συνέχιζαν να πετούν πέτρες και μολότοφ κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ που απαντούσαν με χημικά. 


Η πορεία από επαγγελματίες και κατοίκους του Μενιδίου ξεκίνησε στην πλατεία Καράβου, πραγματοποιώντας πορεία προς τον σταθμό του ΟΣΕ, με σύνθημα «έξω η πρέζα από το Μενίδι» για να διαμαρτυρηθούν για τον τραγικό θάνατο του 11χρονου Μάριου από σφαίρα . 

Όταν η κεφαλή της πορείας (γύρω στις 8 το βράδυ) έφτασε στις γραμμές του τρένου και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών  Κωνσταντινουπόλεως και Κύπρου, διμοιρίες των ΜΑΤ διέκοψαν την πορεία. Αμέσως υπήρξε αντίδραση από ομάδα πολιτών που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και εκείνοι τους απώθησαν με χρήση χημικών . 

Η ένταση στη συνέχεια μεταφέρθηκε πάνω στις γραμμές του τρένου, καθώς στην πορεία μπήκαν και ομάδες κουκουλοφόρων, πετώντας πέτρες και μολότοφ στα ΜΑΤ, που βρίσκονταν έξω από τις γραμμές. 







Δείτε βίντεο: Χάος στο Μενίδι: Σε βάζα μαζεύουν τις σφαίρες οι κάτοικοι από τα σπίτια τους


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης