Μια αδιανόητη οικογενειακή τραγωδία με θύματα δύο μωρά ήρθε στην επιφάνεια στην Καλαμαριά τις τελευταίες ώρες. Τα δύο παιδιά, ένα αγοράκι 3 ετών και ένα κοριτσάκι μόλις ενός έτους, βρέθηκαν να περιφέρονται ολομόναχα έξω την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στην Καλαμαριά.
Περαστικοί που είδαν τα παιδάκια, ενημέρωσαν την αστυνομία και αστυνομικοί έσπευσαν επί τόπου. Μετέφεραν αρχικά τα παιδιά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και ακολούθως στο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις.
Όπως διαπιστώθηκε όμως, από την έρευνα της αστυνομίας, τα δύο νήπια είναι παιδιά ενός ζευγαριού Σέρβων που όμως, και οι δύο είναι κρατούμενοι στις φυλακές για κλοπές και υποθέσεις ναρκωτικών. Τα δύο αδελφάκια είχε αναλάβει να φροντίζει η 25χρονη θεία τους, αδελφή της μητέρας τους. Ωστόσο, ανήμπορη οικονομικά να μεγαλώσει τα δύο παιδάκια αποφάσισε και τα εγκατέλειψε έξω από την εκκλησία.
Η 25χρονη γυναίκα εντοπίσθηκε και συνελήφθη, καθώς σε βάρος της σχηματίζεται δικογραφία για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο. Τα παιδάκια βρίσκονται στη παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Γεννηματάς για προληπτικούς λόγους και θα παραμείνουν εκεί μέχρι να αποφασίσει ο εισαγγελέας για το που θα φιλοξενηθούν.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι