Αύριο ανακοινώνεται η απόφαση της ΕΕΤΤ για τον αριθμό των καναλιών

Αύριο ανακοινώνεται η απόφαση της ΕΕΤΤ για τον αριθμό των καναλιών

Ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί στην συνέχεια

Αύριο ανακοινώνεται η απόφαση της ΕΕΤΤ για τον αριθμό των καναλιών
Έφτασε σήμερα στα γραφεία του ΕΣΡ η απάντηση της ΕΕΤΤ σχετικά με τον αριθμό των καναλιών που χωρούν στο ψηφιακό φάσμα.

Λόγω καθυστερημένης άφιξής της, η απάντηση βρίσκεται στο πρωτόκολλο και θα διαβαστεί αύριο από τα μέλη του ΕΣΡ, οπότε και θα γίνει γνωστή.

Σήμερα εξάλλου πραγματοποιήθηκε μία ακόμη συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΕΣΡ, με αντικείμενο τον σχεδιασμό του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, όπου συνεχίζουν να καταγράφονται οι απαιτήσεις του νόμου Παππά σε συνδυασμό με την υπόλοιπη νομοθεσία, η οποία δεν έχει καταργηθεί. 

Κλείσιμο
Σύντομα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε το ΕΣΡ, θα έχουμε την σύνταξη του πρώτου σχεδίου προκήρυξης, για να ακολουθήσει συμφωνία για τον αριθμό των καναλιών με κοινή υπουργική απόφαση.

Εν συνεχεία θα πρέπει να εκδοθεί προκήρυξη και να γίνει ο διαγωνισμός ο οποίος από την ημέρα της προκήρυξης έως την ημέρα της λήξης θα πρέπει να έχει την ίδια διάρκεια που είχε και ο προηγούμενος. 
Απάντηση Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

Σε επιστολή της προϊσταμένης του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) επισημαίνεται: «Σας ενημερώνουμε ότι η ΕΕΤΤ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και μετά από σχετικό αίτημα του ΕΣΡ, απέστειλε απάντηση αναφορικά με τεχνικά ζητήματα φάσματος για επίγεια ψηφιακή ευρυεκπομπή.

Σε καμία περίπτωση, η επιστολή αυτή δεν περιλαμβάνει απόφαση της ΕΕΤΤ για τον καθορισμό του αριθμού των δημοπρατούμενων αδειών σε τηλεοπτικούς σταθμούς, αντικείμενο το οποίο δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της ΕΕΤΤ.

Στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα σε διορθωτική δημοσίευση ώστε να διασφαλισθεί η παροχή αντικειμενικών πληροφοριών στους αναγνώστες».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης