ΕΛΑΣ για καταλήψεις που εκκενώθηκαν: Στο κτήριο της Αχαρνών θα βάλουμε ασυνόδευτα παιδιά, στο δήμο η Βίλα Ζωγράφου

ΕΛΑΣ για καταλήψεις που εκκενώθηκαν: Στο κτήριο της Αχαρνών θα βάλουμε ασυνόδευτα παιδιά, στο δήμο η Βίλα Ζωγράφου

Σύμφωνα με την αστυνομία οι δύο επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν «κατόπιν εγκλήσεων των ιδιοκτητών των κτιρίων και σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας»

ΕΛΑΣ για καταλήψεις που εκκενώθηκαν: Στο κτήριο της Αχαρνών θα βάλουμε ασυνόδευτα παιδιά, στο δήμο η Βίλα Ζωγράφου
Τα επόμενα βήματα για τα δύο κατειλημμένα κτήρια στην Αχαρνών και στου Ζωγράφου που εκκενώθηκαν με δύο επιχειρήσεις τα ξημερώματα της Δευτέρας ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στο πρώτο κτήριο της οδού Αχαρνών, από το οποίο απομακρύνθηκαν 127 πρόσφυγες, θα εγκατασταθούν το αμέσως επόμενο διάστημα ασυνόδευτοι ανήλικοι αλλοδαποί «στο πλαίσιο οργανωμένου προγραμματισμού – σχεδιασμού αρμόδιων Φορέων». Οι 127 Σύροι έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη όπου και θα παραμείνουν μέχρι να μεταφερθούν σε δομές προσφύγων.

Το δεύτερο κτήριο, η Βίλα Ζωγράφου, στην πλατεία Γαρδένιας, σύμφωνα με την αστυνομία θα αποδοθεί στον δήμο Ζωγράφου για χρήση κοινωφελούς σκοπού, κατά πληροφορίες για τη δημιουργία ωδείου.
Κλείσιμο

Υπενθυμίζεται ότι από το δεύτερο κτήριο προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ επτά άτομα.

Η ΕΛΑΣ διευκρινίζει τέλος ότι οι δύο επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν «κατόπιν εγκλήσεων των ιδιοκτητών των κτιρίων και σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας».   

Ερωτηθείς για τις πρωινές επιχειρήσεις ο κ. Τόσκας σε συνέντευξή στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ, απάντησε: «Το πρώτο κτίριο στου Ζωγράφου, ανήκει στον δήμο Αθηναίων και το ήθελε για να χρησιμοποιηθεί ως πολιτιστικός χώρος. Οι καταληψίες, περίπου 5-6 άτομα, βρίσκονταν μέσα αρκετό καιρό. Το δεύτερο κτίριο ανήκει στον Ερυθρό Σταυρό και θέλει να το χρησιμοποιήσει για ασυνόδευτα παιδιά. Μέσα στο κτίριο βρίσκονταν πρόσφυγες, οι οποίοι έτσι και αλλιώς θα έπρεπε να είναι σε οργανωμένους χώρους. Όπως καταλαβαίνετε και οι δύο επιχειρήσεις είναι απολύτως δικαιολογημένες».

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις έχουν προκαλέσει αναβρασμό, καθώς από το πρωί γίνονται μέσω Διαδικτύου καλέσματα προς αλληλέγγυους, για συγκεντρώσεις στην πλατεία Εξαρχείων και στου Ζωγράφου, καθώς και ενίσχυση σε άλλα υπό κατάληψη κτίρια.

Ήδη, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, έχουν συγκεντρωθεί περίπου 60 άτομα στην πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου, ενώ προγραμματίζονται και πορείες για το απόγευμα.

Η Αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή, ενώ πραγματοποιούνται συσκέψεις προκειμένου να γίνεται εκτίμηση της κατάστασης και για τη λήψη μέτρων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης