«Ντου» Λαγού με χρυσαυγίτες στο 1ο δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα

«Ντου» Λαγού με χρυσαυγίτες στο 1ο δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα

Η ομάδα χρυσαυγιτών με επικεφαλής τον Γιάννη Λαγό διαμαρτυρόταν για το ενδεχόμενο να φοιτήσουν προσφυγόπουλα στο σχολείο - Έντονοι διαπληκτισμοί με τον δήμαρχο Περάματος

«Ντου» Λαγού με χρυσαυγίτες στο 1ο δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα
Μια ομάδα χρυσαυγιτών επιτέθηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι σε γονείς και καθηγητές στο 1ο δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα.

Όπως έγινε γνωστό, οι οπαδοί της
Χρυσής Αυγής είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο για να διαμαρτυρηθούν, αφού υπήρχε η πληροφορία ότι θα φοιτήσουν
Κλείσιμο
προσφυγόπουλα από το Σχιστό στο σχολείο αυτό.

Μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση εχθές το βράδυ, κατά την οποία παραιτήθηκε σύσσωμος ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, λόγω αντιδράσεων ορισμένων γονέων στο ενδεχόμενο να έρθουν τα προσφυγόπουλα, σήμερα θα πραγματοποιούνταν μια ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές.

Ωστόσο, όπως είπε στο protothema.gr μια από τους γονείς που ήταν παρούσα στα επεισόδια, όταν έφτασαν στο σχολείο αντίκρισαν τον εκπρόσωπο της ΧΑ, Γιάννη Λαγό.

Τι λέει μητέρα και αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού
Παρά το γεγονός ότι πολλοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα, λέγοντας ότι δεν θέλουν πολιτικούς φορείς στη συνάντηση, ο κ. Λαγός επέμεινε ότι είναι ως κάτοικος Περάματος, έχει κάθε δικαίωμα να παρευρεθεί στην ενημέρωση.

«Μόλις ήρθε η επιτροπή από το υπουργείο που θα μας ενημέρωνε υπήρξε μια ένταση, γιατί αυτοί ήθελαν να δουν μόνο 2 εκπροσώπους των γονέων και όχι όλους», αναφέρει η μητέρα, σημειώνοντας ότι κατά τη διάρκεια της έντασης που ακολούθησε, μια ομάδα χρυσαυγιτών που είχε έρθει μαζί με τον κ. Λαγό, βρήκε ευκαιρία και μπήκε στον χώρο του σχολείου.

«Εμείς αιφνιδιαστήκαμε. Υπήρξε άσχημη λεκτική αντιπαράθεση και προσπαθούσαμε να χωρίσουμε ανθρώπους που ήρθαν σε συμπλοκή», αναφέρει η μάρτυρας στο protothema.gr

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο κατέφθασε μετά από λίγη ώρα και ο Δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκης, ο οποίος διαπληκτίστηκε έντονα με τον Γιάννη Λαγό.

Έρευνα για τον ρόλο της αστυνομίας στο ντου

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο Γενικός Διευθυντής Αστυνομίας Αττικής για την διερεύνηση των καταγγελιών που έγιναν από αυτόπτες μάρτυρες σχετικά με τη στάση που κράτησαν οι αστυνομικοί όταν χρυσαυγίτες, με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό, έβρισαν και απείλησαν δασκάλους και γονείς σε σχολείο του Περάματος. Ο γενικός διευθυντής ζητά να ερευνηθούν οι καταγγελίες περί "απάθειας" και "ουδέτερης στάσης" των αστυνομικών. 

Παράλληλα διέταξε την διενέργεια προανάκρισης για τις καταγγελίες περί ξυλοδαρμού στα ίδια επεισόδια. 

Καταδίκη από το υπουργείο Παιδείας


To υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τους προπηλακισμούς και τις απειλές που υπέστησαν η διευθύντρια και εκπαιδευτικοί στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, και μάλιστα παρουσία των μαθητών, από ομάδα Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον βουλευτή Γιάννη Λαγό.

Όπως αναφέρει: «Το σχολείο, που έχει επιλεγεί για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, δέχθηκε την εισβολή, ενώ ξεκινούσε η συνεδρίαση του Συλλόγου Γονέων. Οι ομάδα των Χρυσαυγιτών εισέβαλε στο σχολείο, χωρίς την απαιτούμενη άδεια, επιχειρώντας να μεταβάλει τον εκπαιδευτικό χώρο σε αρένα πολιτικής αντιπαράθεσης και σύγκρουσης».

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής δήλωσε: «Η σημερινή εμφάνιση των Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο Γιάννη Λαγό, δεν θα ματαιώσει τη λειτουργία του σχολείου για τα προσφυγόπουλα. Η υποχρέωση της Πολιτείας – που απορρέει τόσο από τον αξιακό, ηθικό κώδικα όσο και τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας – να παρέχει εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά των προσφύγων, θα τηρηθεί αταλάντευτα.
Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει την υποχρέωση να θωρακίσει τις εκπαιδευτικές διαδικασίες από παρεμβάσεις εξωσχολικών, όποιοι κι αν είναι αυτοί, όποιους σκοπούς κι αν επιδιώκουν. Για το λόγο αυτό δεν έχει δοθεί σε κανέναν εξωσχολικό άδεια εισόδου στα σχολεία. Τα φαινόμενα βίας και ρατσιστικών εκδηλώσεων δεν έχουν θέση στο σχολείο».


ΣΥΡΙΖΑ: Η ΧΑ προσπαθεί να ξανασηκώσει κεφάλι

Το επεισόδιο καταδίκασε ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, στην οποία αναφέρει: «Οι προπηλακισμοί και η επίθεση εναντίον εκπαιδευτικών, και μάλιστα παρουσία των μαθητών τους, στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, από μέλη της ΧΑ υπό τις διαταγές και την καθοδήγηση του υπόδικου βουλευτή Λαγού, δείχνουν ότι η ΧΑ προσπαθεί να ξανασηκώσει κεφάλι. Τέτοια φαινόμενα οφείλουν να καταδικαστούν από κάθε δημοκρατικό πολίτη. Να είναι σίγουροι οι υπόδικοι εγκληματίες νεοναζιστές ότι ούτε η Πολιτεία, ούτε το συγκροτημένο δημοκρατικό, αντιφασιστικό κίνημα δεν θα τους αφήσει να στάξουν το δηλητήριο τους σε νεανικές ψυχές. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης προσφυγόπουλων, στο οποίο έχει ενταχθεί και το συγκεκριμένο σχολείο, οφείλει να συνεχιστεί απρόσκοπτα, όπως επιτάσσουν οι αξίες και οι αρχές του ανθρωπισμού μιας ευνομούμενης και δημοκρατικής χώρας».

ΝΔ: Η Χρυσή Αυγή έδειξε και πάλι το αποκρουστικό της πρόσωπο

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για το περιστατικό:
 
«Η Χρυσή Αυγή έδειξε και πάλι το αποκρουστικό της πρόσωπο. 
 
Καταδικάζουμε απολύτως την εισβολή στο Δημοτικό Σχολείο Ικονίου Περάματος και τα επεισόδια που προκάλεσαν υποστηρικτές της, με επικεφαλής μάλιστα βουλευτή του Κόμματος.
 
Οι ρατσιστικές επιθέσεις δεν έχουν θέση σε καμία ευνομούμενη κοινωνία. Και τα "μαθήματα βίας" δεν χωρούν μέσα στις σχολικές αίθουσες, αλλά και πουθενά στο δημόσιο βίο». 

Ποτάμι: Η Χρυσή Αυγή έξω από την πύλη των σχολείων

«Τα μαθήματα βίας έξω από την ύλη των σχολείων και η Χρυσή Αυγή έξω από την πύλη τους», δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, σε σχόλιό του για την εισβολή υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος.
«Η εισβολή στο Δημοτικό Σχολείο Ικονίου Περάματος και τα επεισόδια που προκάλεσαν υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής μάλιστα βουλευτή του κόμματος, έρχεται να μας θυμίσει τι εκφράζει αυτός ο χώρος. Αρκετά έχει ταλαιπωρηθεί η κοινωνία μας από τη ρητορική μίσους και τους τραμπουκισμούς», δήλωσε ο κ. Μαυρωτάς.

 

Απάντηση Χρυσής Αυγής για τα γεγονότα σε σχολείο του Περάματος
 
Ανακοίνωση με την οποία τονίζεται πως ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στη Β' Πειραιά Γιάννης Λαγός μετέβη στο σχολείο στο Πέραμα κατόπιν πρόσκλησης εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων εξέδωσε το ακροδεξιό κόμμα. Πιο συγκεκριμένα, σε μια νέα πτυ΄χή της υπόθεσης που δημιουργεί ερωτηματικά υπογραμμίζεται πως "ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Λαγός μετέβη σήμερα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, κατόπιν προσκλήσεως εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Παρέμεινε στον χώρο του σχολείου από τις 8 το πρωί έως τις 3.30 το μεσημέρι και έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από το σύνολο των γονέων και των μαθητών.

Η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει το αίτημα της απόλυτης πλειοψηφίας του Συλλόγου, που με ψήφους 86-0 αποφάσισε πως δεν επιθυμεί την φοίτηση παιδιών από το Κέντρο Υποδοχής Σχιστού στο σχολείο τους.

Καταδικάζουμε τα επεισόδια που προκάλεσαν εξωσχολικοί αριστεριστές, οι οποίοι μετέβησαν εσπευσμένα στον χώρο για να τρομοκρατήσουν τους γονείς και τους ανήλικους Έλληνες μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος.

Καταδικάζουμε επίσης τους συκοφάντες των ΜΜΕ που ψευδολογούν σε βάρος του κόμματός μας: η παρουσία του βουλευτή μας και των γονέων που στάθηκαν στο πλευρό μας ήταν απολύτως ειρηνική.

Μεγάλος αριθμός μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων έχουν ήδη προβεί σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ, με τις οποίες ξεκαθαρίζουν πως η παρουσία της Χρυσής Αυγής στον χώρο του σχολείου ήταν απολύτως ειρηνική και είχε σκοπό την στήριξη των αιτημάτων τους. Γιατί κανένα κανάλι δεν προβάλλει τις δηλώσεις αυτές;
Η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε νόμιμο μέσο το πάγιο αίτημα των Ελλήνων πολιτών να ζουν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια στον τόπο τους".





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης