Νέες εντάσεις στη δίκη: Η «μαύρη χήρα» ζήτησε την εξαίρεση της προέδρου

Νέες εντάσεις στη δίκη: Η «μαύρη χήρα» ζήτησε την εξαίρεση της προέδρου

Η κατηγορούμενη μέσω των συνηγόρων της ζήτησε την εξαίρεση της προέδρου της έδρας του δικαστηρίου καθώς κατά την άποψη της υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι δυσπιστίας ως προς την αμεροληψία της προέδρου

Νέες εντάσεις στη δίκη: Η «μαύρη χήρα» ζήτησε την εξαίρεση της προέδρου
Δεν έχουν τέλος οι εντάσεις, οι ενστάσεις και οι διακοπές της ακροαματικής διαδικασίας, στη δίκη για τη δολοφονία του καπετάνιου Θανάση Λάμπρου που βρέθηκε πυροβολημένος στην αυλή του σπιτιού του επιστήθιου φίλου του, με κατηγορούμενη τη 38χρονη σύζυγό του.

Σήμερα, τέταρτη μέρα της δίκης δεν εξετάστηκε κανένας μάρτυρας λόγω της ένστασης που κατέθεσε η κατηγορούμενη μέσω των συνηγόρων της, Βασίλειου και Σπύρου Ρομποτή και με την οποία ζήτησε την εξαίρεση της προέδρου της έδρας του δικαστηρίου καθώς κατά την άποψη της υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι δυσπιστίας ως προς την αμεροληψία της προέδρου. 

Η ένσταση στηρίχθηκε σε τρεις λόγους. Πρώτον, σύμφωνα με τη κατηγορούμενη την περασμένη Τετάρτη, η πρόεδρος αρνήθηκε τη διακοπή που πρότειναν οι συνήγοροι υπεράσπισης λόγω πνευματικής και σωματικής κόπωσης. Δεύτερον, εξέτασε παρανόμως, σύμφωνα με την 38χρονη, έναν αξιωματικό της Ασφάλειας Ναυπλίου, του οποίου την κατάθεση είχε εξαιρέσει από τα αποδεικτικά μέσα που έλαβε υπόψη, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για την παραπομπή της κατηγορουμένης στο ακροατήριο. Τρίτον, μετά την αποχώρηση των δικηγόρων της, την περασμένη Τετάρτη το δικαστήριο διόρισε αυτεπαγγέλτως δικηγόρους από τον κατάλογο μαρτύρων χωρίς να ρωτήσει την κατηγορούμενη αν έχει συνηγόρους ή αν αποδέχεται τους νέους. 

Μάλιστα η ένταση κορυφώθηκε όταν ο δικηγόρος της κατηγορουμένης αναφέρθηκε στο γνωστό απόφθεγμα. "Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια". Τότε η πρόεδρος αντέδρασε, χτύπησε το χέρι της στην έδρα και ζήτησε από τον συνήγορο υπεράσπισης να ξεκαθαρίσει αν αναφέρεται στην ίδια και αν αμφισβητεί την τιμιότητά της.

Τελικά, το δικαστήριο, έχοντας νέα σύνθεση, απέρριψε την αίτηση εξαιρέσεως της προέδρου και λίγη ώρα αργότερα συνεδρίασε με την αρχική του έδρα, διακόπτοντας για την ερχόμενη Δευτέρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης