Θεσσαλονίκη: Πλήθος πιστών στον Αγ. Δημήτριο -Χειροκροτήματα σε Παυλόπουλο και Καραμανλή

Θεσσαλονίκη: Πλήθος πιστών στον Αγ. Δημήτριο -Χειροκροτήματα σε Παυλόπουλο και Καραμανλή

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες - Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμενου 

Θεσσαλονίκη: Πλήθος πιστών στον Αγ. Δημήτριο -Χειροκροτήματα σε Παυλόπουλο και Καραμανλή
Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα η δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Λίγο μετά τις 11.00 το πρωί έφτασε στον Ιερό Ναό ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος έγινε δεκτός με χειροκροτήματα, ενώ λίγο νωρίτερα είχε φθάσει και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ο οποίος επίσης χειροκροτήθηκε. 

Από νωρίς το πρωί πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου για τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Κλείσιμο


Στη Δοξολογία παρίστανται ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιττζικώτσας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, καθώς και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. 



Την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπούν ο αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και εορτάζων Δημήτρης Μάρδας, οι βουλευτές Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και Σωκράτης Φάμελλος και η ΥΜΑΘ Μαρία Κόλλια Τσαρουχά. Το παρών δίνουν επίσης οι βουλευτές Γιώργος Σαρίδης, Σταύρος Καλαφάτης, Σάββας Αναστασιάδης, Έλενα Ραπτη, αλλά και ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου.



Η Δοξολογία ολοκληρώθηκε με μεγάλη καθυστέρηση. Στο τέλος ο Άνθιμος απήγγειλε τον Εθνικό ύμνο και είπε «Ζήτω η Ελλάς, Ζήτω η Ορθοδοξία» καταχειροκροτουμενος.



Αίσθηση προκάλεσαν οι απουσίες του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμενου και του αρχηγού της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτακη. Ο μεν κ. Καμμένος είναι στο εξωτερικό, ο δε κ. Μητσοτάκης άλλαξε εκ νέου το πρέγραμμά του και ενημέρωσε τους αρμοδίους έτι θα παραστεί μόνο στην παρέλαση της 28ης.

«Η ημέρα εορτασμού της ιερής μνήμης του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου είναι και επέτειος τιμής της μεγαλειώδους πορείας της Θεσσαλονίκης αφενός στην Ιστορία του Έθνους των Ελλήνων και της Ορθοδοξίας. Και, αφετέρου, ως κιβωτού και ακοίμητου φρουρού της αδιαμφισβήτητης και αδιαπραγμάτευτης Ελληνικότητας της Μακεδονίας μας», δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Η άφιξη του Προκόπη Παυλόπουλου


Δηλώσεις του Προκόπη Παυλόπουλου


Η άφιξη του Κώστα Καραμανλή 



Δηλώσεις του Απόστολου  Τζιτζικώστα 


Δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη 


Δηλώσεις του Βασίλη Λεβέντη 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης