Έληξε η κατάληψη σε δύο σχολικά συγκροτήματα της Φθιώτιδας, με παρέμβαση εισαγγελέα.
Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα, οι αστυνομικοί, παρουσία εισαγγελέα, κύκλωσαν το σχολικό συγκρότημα στο οποίο στεγάζονται το 5ο και το 6ο Λύκειο Λαμίας, προσήγαγαν 10 μαθητές και έναν γονιό που βρισκόταν, τους οποίους οδήγησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας.
Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το 2ο ΕΠΑΛ Λαμίας, για το Νυχτερινό Γυμνάσιο και Λύκειο, όπου προσήγαγαν τέσσερις μαθητές.
Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ταυτοποίηση των προσαχθέντων, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι τις πρώτες πρωινές ώρες ενώ αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία να συνταχτούν δικογραφίες.
Κλείσιμο
Έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας συγκεντρώθηκαν γονείς των μαθητών και περίμεναν τις εξελίξεις. Σημειώνεται ότι πριν από λίγες μέρες, με παρέμβαση εισαγγελέα, είχε λήξει η κατάληψη στο πρώτο ΕΠΑΛ της Λαμίας, αλλά μόνο για δύο μέρες, αφού οι καταληψίες επανήλθαν στη συνέχεια. Το σχολείο παραμένει υπό κατάληψη.
Οι ιδιωτικές Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) προσφέρουν όλα τα εφόδια στους νέους που θέλουν να μπουν άμεσα στην αγορά εργασίας και να εξελιχθούν επαγγελματικά.
Η μετάβαση της εμβληματικής επένδυσης σε παραγωγική λειτουργία, αναδεικνύει ένα νέο πρότυπο βιομηχανικής ανάπτυξης, όπου οι κρίσιμες πρώτες ύλες, η τεχνολογική καινοτομία και η υπεύθυνη λειτουργία, δημιουργούν ισχυρή εθνική αξία