Μόνιμοι καταυλισμοί μεταναστών σε όλη την Ελλάδα το σχέδιο της κυβέρνησης

Μόνιμοι καταυλισμοί μεταναστών σε όλη την Ελλάδα το σχέδιο της κυβέρνησης

«Κινούμαστε σε μια κατεύθυνση αποσυμφόρησης» δηλώνει στο Reuters κυβερνητική πηγή

Μόνιμοι καταυλισμοί μεταναστών σε όλη την Ελλάδα το σχέδιο της κυβέρνησης
Μικρούς και μόνιμους καταυλισμούς που θα μπορούν να φιλοξενούν έως 1.000 μετανάστες
και
πρόσφυγες είναι το επόμενο σχέδιο της κυβέρνησης προκειμένου να εκτονώσει την πίεση που αυξάνεται στα νησιά καθώς παρατηρείται αύξηση των προσφυγικών ροών μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία.

Κλείσιμο
Αυτο αποκαλύπτει κυβερνητική πηγή στο πρακτορείο Reuters προσθέτοντας ότι σε αυτούς τους νέους καταυλισμούς θα μεταφερθούν μετανάστες και πρόσφυγες από τους 10.700 που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη καταμέτρηση.

Η ίδια πηγή, η οποία δεν κατονομάζεται, σημειώνει, επίσης, ότι η αργή διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων ασύλου, η οποία αν δεν γίνει οι μετανάστες βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο της επιστροφής τους στην Τουρκία, ανεβάζει το θερμόμετρο στους ήδη υπάρχοντες καταυλισμούς στα νησιά.

«Αντιμετωπίζουμε αρκετά προβλήματα στα νησιά. Ο κόσμος νιώθει παγιδευμένος και αυξάνεται η σύγχυση. Έφτασαν ένα βήμα από το να κάνουν πράξη το όνειρό τους να φτάσουν στην Ευρωπη αλλά δεν τα κατάφεραν. Κινούμαστε σε μια κατεύθυνση αποσυμφόρησης επιταχύνοντας παράλληλα τις διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου» δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με την οργάνωση Save the Children ένα επιπλέον πρόβλημα αποτελεί η παρουσία 3.800 παιδιών στα νησιά. Η οργάνωση, μάλιστα, απηύθυνε έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση να αυξήσει τη χρηματοδότηση προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής των μεταναστών στην Ελλάδα.

Την εικόνα αυτή επιβεβαίωσε μιλώντας στο Reuters και εκπρόσωπος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Άρσις, ο οποίος τόνισε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο 728 κρεβάτια διαθέσιμα για παιδιά σε όλους τους καταυλισμούς οταν σε όλη τη χώρα έχουν καταγραφεί 3.168 ανήλικοι μετανάστες και πρόσφυγες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης