Για τρίτη φορά καίγεται η Εύβοια: Φωτιές σε Κάρυστο - Κύμη

Για τρίτη φορά καίγεται η Εύβοια: Φωτιές σε Κάρυστο - Κύμη

Έχει εκκενωθεί το χωριό Θύμιο - Έκκληση από τον δήμαρχο Καρύστου προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση εναέρια μέσα - Σταμάτησαν τις ρίψεις νερού λόγω των ισχυρών ανέμων  

Για τρίτη φορά καίγεται η Εύβοια: Φωτιές σε Κάρυστο - Κύμη
Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες σε δυο δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τα ξημερώματα στην Κάρυστο και στην Κύμη Ευβοίας. 

Στην Κάρυστο η φωτιά εκδηλώθηκε στη 1:40 τα ξημερώματα της Τρίτης σε δύσβατη περιοχή και καίει δασική έκταση στην περιοχή Θύμιο.

Στο σημείο επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 8 άτομα πεζοπόρο. Νωρίς το πρωί σταμάτησαν οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα, καθώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι πολύ δυνατοί. 

Μιλώντας στο protothema.gr ο δήμαρχος Καρύστου Ελευθέριος Ραβιόλος δήλωσε ότι έχει εκκενωθεί το χωριό 
Κλείσιμο
Θύμιο, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ. Την ίδια ώρα κάνει έκκληση στην πυροσβεστική προκειμένου να ξεκινήσουν και πάλι οι ρίψεις νερού από εναέρια μέσα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο η φωτιά, αν και βρίσκεται 300 μέτρα από το χωρίο, δεν το απειλεί καθώς είναι μέσα σε χαράδρα.

Λίγα λεπτά πριν από τις 6 τα ξημερώματα φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση και στην περιοχή Σουτσίνι, στην Κύμη Ευβοίας. Σε αυτό το μέτωπο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο. Από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Σύμφωνα με την πυροσβεστική αυτή την ώρα η εικόνα είναι καλύτερη με την φωτιά να βρίσκεται σε ύφεση, καθώς στην περιοχή έχει ξεκινήσει να βρέχει. 

Φωτογραφίες από την φωτιά στην περιοχή Σουτσίνι




Ελικόπτερο της πυροσβεστικής πραγματοποιεί ρίψεις νερού στην περιοχή Σουτσίνι


Σημειώνεται ότι από χτες στις 06.00 το πρωί έως σήμερα την ίδια ώρα εκδηλώθηκαν σε όλη την Ελλάδα 57 δασικές πυρκαγιές.

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας πυρκαγιών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (βαθμός 3), υπάρχει και σήμερα στην Αττική, Εύβοια, Ανατολική Στερεά και Αργολιδοκορινθία, καθώς και στην Χαλκιδική, Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και νησιά Βορείου Αιγαίου, γι' αυτό συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή από τους πολίτες.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης