Σε δύο μεγάλα μέτωπα μαίνεται ακόμη η φωτιά στα Δερβενοχώρια

Σε δύο μεγάλα μέτωπα μαίνεται ακόμη η φωτιά στα Δερβενοχώρια

Από το βράδυ του Σαββάτου καίει η πυρκαγιά - Πώς σώθηκαν την τελευταία στιγμή οι δύο χειριστές του καναντέρ - Ντοκουμέντο με το αεροσκάφος τυλιγμένο στις φλόγες 

Σε δύο μεγάλα μέτωπα μαίνεται ακόμη η φωτιά στα Δερβενοχώρια
Μαίνεται ακόμη η φωτιά που ξέσπασε αργά το βράδυ του Σαββάτου στα Δερβενοχώρια και η οποία έχει κάψει μέχρι καταστρέψει μέχρι στιγμής μεγάλες εκτάσεις παρθένου πευκοδάσους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η εικόνα της φωτιάς είναι λίγο καλύτερη σήμερα, ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι έχει μεγάλη περίμετρο και οι πυροσβέστες δυσκολεύονται να προσεγγίσουν πολλά σημεία της. Όμως, τα μεγάλα μέτωπα της φωτιάς στη Βοιωτία παραμένουν δύο: το ένα έχει κατεύθυνση προς τη Μαγούλα και το άλλο προς την Πάρνηθα, αλλά ευτυχώς δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές.

Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο του πυροσβεστικού σώματος, κατά την διάρκεια της νύχτας στάλθηκαν ενισχύσεις, προκειμένου να κρατήσουν την πυρκαγιά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες που ξεκίνησαν και πάλι τις πτήσεις αεροπλάνα και ελικόπτερα. Συνολικά όλη τη νύχτα 140 πυροσβέστες με 66 οχήματα και 120 άτομα πεζοπόρο τμήμα μαζί με 30 του στρατού, 16 οχήματα ΟΤΑ και εθελοντές επιχειρούσαν να τιθασεύουν την πύρινη λαίλαπα που ξύπνησε μνήμες από τη μεγάλη πυρκαγιά του Ιουνίου του 2007.

Κλείσιμο
Το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης συντονίζουν επιτόπου οι δύο υπαρχηγοί του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλειος Καπέλιος και Αθανάσιος Σερεντέλος.


Έζησαν από θαύμα οι πιλότοι του καναντέρ 
Από θαύμα έζησαν οι δύο πιλότοι του καναντέρ, που το πρωί της Κυριακής στην προσπάθειά τους να σβήσουν τη φωτιά, το πυροσβεστικό αεροσκάφος CL-215, το οποίο επιχειρούσε από την Αεροπορική Βάση Νέας Αγχιάλου και συμμετείχε σε αποστολή αεροπυρόσβεσης στην περιοχή Δερβενοχωρίων, πραγματοποίησε βαριά προσγείωση και έπειτα τυλίχθηκε στις φλόγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πιλότοι του καναντέρ ενώ βρίσκονταν στον αέρα ξαφνικά κάνοντας έναν απότομο ελιγμό, άδειασαν το νερό σε σημείο που δεν καιγόταν από τη φωτιά, με όσους παρακολουθούσαν εκείνη την ώρα το αεροσκάφος να απορούν.

Στην πορεία όμως έγινε γνωστό πως οι δύο άντρες της πολεμικής αεροπορίας πραγματοποίησαν την παραπάνω ενέργεια καθώς φέρονται να διαπίστωσαν βλάβη στον κινητήρα του αεροσκάφους και αμέσως το προσγείωσαν ένα χιλιόμετρο βόρεια των εγκαταστάσεων της τσιμεντοβιομηχανίας «Τιτάν» στα όρια Αττικής-Βοιωτίας.

Η φωτιά έλιωσε την άτρακτο του αεροπλάνου αλλά και το πιλοτήριο ενώ ηρωική ήταν η προσπάθεια των δύο πιλότων να το προσγειώσουν κάτω από αυτές τις δυσμενείς συνθήκες καταφέρνοντας κυριολεκτικά να απεγκλωβιστούν την τελευταία στιγμή. Χαρακτηριστικές ήταν και οι μαρτυρίες κατοίκων που μιλούσαν για ένα θαύμα λέγοντας πως οι δύο άντρες της πολεμικής αεροπορίας θα πρέπει να χτίσουν εκκλησάκι στο σημείο όπου κατέπεσε το καναντέρ.


Δείτε φωτογραφικό ντοκουμέντο 


Οι δύο χειριστές του αεροσκάφους μεταφέρθηκαν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας προκειμένου να υποβληθούν στις απαιτούμενες εξετάσεις. Κατά πληροφορίες, είναι καλά στην υγεία τους με τον συγκυβερνήτη να έχει τραυματιστεί στο χέρι και στη μέση. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΑ (Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας) συγκροτήθηκε επιτροπή εμπειρογνωμόνων της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία θα διερευνήσει τις συνθήκες και τα αίτια πρόκλησης του ατυχήματος.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο 
































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης