Στάσεις εργασίας στα μέσα μεταφοράς την Πέμπτη

Στάσεις εργασίας στα μέσα μεταφοράς την Πέμπτη

Χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό λεωφορεία και τρόλεϊ για πέντε ώρες την Πέμπτη η Αθήνα

Στάσεις εργασίας στα μέσα μεταφοράς την Πέμπτη
Ακινητοποιημένοι θα μείνουν την ερχόμενη Πέμπτη από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα οι συρμοί του Μετρό και του Ηλεκτρικού καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν στάση εργασίας, υπερασπιζόμενοι, όπως σημειώνουν, τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες.

Την ίδια ώρα, σε στάση εργασίας προχωρούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Η στάση θα γίνει από τις 11.00 έως τις 17.00 λόγω γενικής συνέλευσης των εργαζομένων.

Πιο αναλυτικά, τα σωματεία Ηλεκτροδηγών και Εργαζομένων Κίνησης της ΣΤΑΣΥ, Εργαζομένων Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας του Μετρό και η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ σε κοινή τους ανακοίνωση επισημαίνουν ότι «μετά την ψήφιση του περίφημου πολυνομοσχεδίου «Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις», μπαίνει και επίσημα πλέον η σφραγίδα που ανοίγει το δρόμο των εκχωρήσεων σε ό,τι απέμεινε από τον εθνικό μας πλούτο». 

Κλείσιμο
Προσθέτουν ότι «ο δρόμος αυτός είναι μακρύς, δύσβατος και αβέβαιος» και τονίζουν ότι «τα κοινωνικά αγαθά μπαίνουν σιγά σιγά στη μηχανή που τα μεταλλάσει σε αγοραία προϊόντα που θα τα εκμεταλλεύονται -νομίμως- οι κρατικοδίαιτοι "επενδυτές", οπότε οι υπηρεσίες θα γίνουν απρόσιτες για τους μετακινούμενους πολίτες του μόχθου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης