PROTOTHEMA

Ελλάδα

Οι ροές στα νησιά συνεχίζονται αμείωτες και αναμένεται μάλιστα να αυξηθούν

14 νέα hotspots μέχρι την Κυριακή - Δείτε πού θα γίνουν

Μουζάλας: Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για μεγάλο νούμερο - Η κυβέρνηση λέει ότι βρίσκονται 33.320 πρόσφυγες στην Ελλάδα, για 50.000 μιλά ο Ερυθρός Σταυρός, για 100.000 έως το τέλος Μαρτίου ο Αβραμόπουλος

Μπορεί σύμφωνα με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ο αριθμός των εγκλωβισμένων προσφύγων στην χώρα μας προσεγγίζει ήδη τις 50.000, ωστόσο, σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι μετανάστες στην Ελλάδα φτάνουν τους 33.320. Την ίδια ώρα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος υπολογίζει σε 100.000 τους πρόσφυγες και μετανάστες που θα φτάσουν από την Τουρκία στην χώρα μας μόνο τον Μάρτιο, ενώ ο αρμόδιος υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας προειδοποίησε ότι θα πρέπει να ετοιμαστούμε για «μεγάλο νούμερο».


Το συντονιστικό όργανο διαχείρισης της κρίσης έδωσε την Κυριακή στη δημοσιότητα μια σειρά από πίνακες με τον αριθμό των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται ανά την Ελλάδα, ενώ γνωστοποίησε πως από την Δευτέρα έως και την Κυριακή 13 Μαρτίου, θα είναι έτοιμα 14 νέα hotspots, ενώ ένα ακόμη hotspot, στο Λιτόχωρο, εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο μετά τις 15 Μαρτίου. 

Η χωρητικότητα των νέων δομών θα είναι 17.400 άνθρωποι. Ωστόσο, είναι χαρακτηριστικό ότι, με τις σημερινές δομές, εξυπηρετούνται μόνο οι μισοί μετανάστες και πρόσφυγες από τους 33.320 παραμένοντες. 

Σύμφωνα με τη συνοπτική κατάσταση προσφυγικών ροών, μέχρι την Κυριακή στις 9 το πρωί επί ελληνικού εδάφους βρίσκονταν συνολικά 33.320 πρόσφυγες, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους χωρητικότητας 16.530. 

Από τους 33.320 πρόσφυγες οι 6.211 βρίσκονται στα νησιά με περισσότερους στη Λέσβο (3.550), στη Χίο (1.422) και στη Σάμο (489) ενώ στη ηπειρωτική χώρα φιλοξενούνται 27.109 άτομα με τους περισσότερους να κατανέμονται: 8.000 στην Ειδομένη, 3.400 στο Χέρσο. 2.200 βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά, 3.570 συνολικά στο Ελληνικό, 2.136 στα Διαβατά, 2.797 στη νέα Καβάλα στο Πολύκαστρο, 1.050 στην ΠΑΘΕ Πολύκαστρο – PLAZA και 1.423 στο Σχιστό. 

Την Κυριακή εισήλθαν στην ΠΓΔΜ από την Ειδομένη μόνο 239 άτομα και έφθασαν στη Λέσβο και τη Χίο 770 πρόσφυγες και μετανάστες. 

Ακόμη, ετοιμάζονται νέοι χώροι φιλοξενίας προσφύγων, συνολικής χωρητικότητας 17.400 ατόμων, οι οποίοι ενδέχεται να είναι έτοιμοι και εντός της εβδομάδας. 

Ακόμη, ετοιμάζονται νέοι χώροι φιλοξενίας προσφύγων, συνολικής χωρητικότητας 17.400 ατόμων, οι οποίοι ενδέχεται να είναι έτοιμοι και εντός της εβδομάδας. Τέσσερις εξ' αυτών θα κατασκευαστούν στην Αττική και συγκεκριμένα σε: 

​-Μαλακάσα: Χωρητικότητα 4.000 ατόμων
-Αφίδνες: Χωρητικότητα 3.000 ατόμων
-Αγιος Ανδρέας: Χωρητικότητα 500 ατόμων
-Ελαιώνας: (νέος καταυλισμός) -Χωρητικότητας 700 ατόμων

Οι υπόλοιποι 11 θα κατασκευαστούν στις εξής περιοχές: 

-Δράμα: Χωρητικότητας 800 ατόμων
-Θερμοπύλες (νέος καταυλισμός): Χωρητικότητας 400 ατόμων
-Ήπειρος (4 καταυλισμοί σε διαφορετικά σημεία): Χωρητικότητας 2.000 ατόμων
-Θεσσαλία (4 καταυλισμοί σε διαφορετικά σημεία): Χωρητικότητας 2.000 ατόμων
-Λιτόχωρο (θα είναι έτοιμο μετά τις 15/3): Χωρητικότητας 4.000 ατόμων

Δείτε τους πίνακεςΜουζάλας: Πρέπει να ετοιμαζόμαστε για μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα
Να προετοιμαστούν για ένα μεγάλο νούμερο προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα κάλεσε τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Όπως είπε στην παρέμβασή του «η κατάσταση βρίσκεται σε άλλη φάση. Από εκεί που ήμασταν πέρασμα, δεκάδες χιλιάδες ανθρωποι θα εγκλωβιστούν στη χώρα μας. Περάσαν 850.000 άνθρωποι και η κοινωνία με εξαίρεση την Ειδομένη, κάποια νησιά και δυο-τρεις περιοχές στην Αθήνα δεν πήραν είδηση. Σε αυτή την προσπάθεια ανταποκριθήκαμε χωρίς απώλειες. Είμαστε σε μια μεσαία φάση. Δεν είμαστε στη φάση του relocation. Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για ένα μεγάλο νούμερο». 

Ο κ. Μουζάλας αναφέρθηκε στην ανάγκη σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να στηθούν χιλιάδες θέσεις «πολύ προσωρινής διαμονής».

Εξειδικεύοντας είπε ότι «στο Ελληνικό δεν είναι οι συνθήκες που θέλουμε, αλλά η άλλη λύση είναι οι πλατείες. Χτίζουμε 10.000 θέσεις την εβδομάδα. Στην αρχή της κρίσης προσπαθείς να λύσεις το άμεσο, το τωρινό πρόβλημα».

«Πάμε καλά; Θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα» είπε σε στιγμή αυτοκριτικής στην ομιλία του. 

Μιλώντας για την Ειδομένη επανέλαβε ότι «δεν θα ανοίξει ο δρόμος» και έθεσε ως στόχο της κυβέρνησης οι εγκλωβισμένοι εκεί άνθρωποι «να κατέβουν προς τα κάτω, δεν θέλουμε να φτιάξουμε καταυλισμούς».
 
«Στην Ευρώπη θα υπάρξει ένα σκληρό παζάρι, λες και είμαστε Σομαλία. Θέλουμε τα χρήματα που θα δοθούν να δίνονται με τρόπο που να βοηθούν το εθνικό σχεδιασμό» κατέληξε ο κ. Μουζάλας. 
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

aw08/03/201610:45

Τίποτα χοτ-σποτ σε κρήτη-μύκονο-σαντορίνη θα φτιάξετε;μην μείνουν παραπονεμένοι οι εκεί ιθαγενείς.

Απάντηση
Χάρης08/03/201600:01

Αποκαλυπτικοί είναι οι σχεδιασμοί της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, για το πώς θα κυριαρχήσει στον κόσμο, όπως αναφέρονται στο διαδικτυακό βιβλιαράκι Μαύρες Σημαίες από το Ισλαμικό Κράτος (Black Flags From The Islamic State) που διακινείται στο διαδίκτυο σε μορφή PDF. Ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, ο ηγέτης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ήθελε να δοκιμάσει το ιρακινό μοντέλο τζιχάντ (ιερού πολέμου) στη Συρία. Αυτός ήταν και ο λόγος που το Ισλαμικό Κράτος αν και αποτελούσε το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, ενεπλάκη στον πόλεμο στη Συρία. Εάν το μοντέλο τζιχάντ του Μπαγκντάντι είχε αποτέλεσμα στη Συρία (που είχε, εάν κάτι τον σταμάτησε ήταν οι αεροπορικές επιδρομές των ξένων), τότε θα άρχιζε η εξαγωγή της επανάστασης ιερού πολέμου σε όλο τον ισλαμικό κόσμο για ακόμα περισσότερους τζιχάντ. Ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι αν και ωφελήθηκε από τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, θέλει να την ανατρέψει και να καταλάβει τις δύο ιερές πόλεις των μουσουλμάνων, τη Μέκκα και τη Μεδίνα. Έτσι θεωρεί ότι θα επισπεύσει την έλευση του μουσουλμάνου Μεσσία, του Μαχντί. Το Ισλαμικό Κράτος επιδιώκει τη σύγκρουση των πολιτισμών, την οποία θεωρεί και αναπόφευκτη. Η σύγκρουση των πολιτισμών θα έχει ως αποτέλεσμα την άνοδο νεοφασιστικών κομμάτων στην Ευρώπη και αυτό σε συνδυασμό με Αμερικανούς υπερσυντηρητικούς ρεπουμπλικανούς όπως ο Ντόναλντ Τραμπ και η Πάμελα Γκέλερ, θα βοηθήσει ώστε οι μουσουλμάνοι της Δύσης, από αντίδραση αλλά και φόβο, να ριζοσπαστικοποιηθούν. Η ακροδεξιά είναι χρήσιμη για το Ισλαμικό Κράτος διότι θα οδηγήσει με τη μισαλλοδοξία της τους μουσουλμάνους που ζούνε στη Δύση κατευθείαν στον εξτρεμισμό, θεωρεί η οργάνωση. Οι μουσουλμάνοι συνειδητοποιούν μέρα με τη μέρα ότι δεν υπάρχει καμία τιμή εκτός από τον τζιχάντ (ιερό πόλεμο), και ότι υπάρχει μόνο εξευτελισμός όταν κάθεσαι και συζητάς για ειρήνη, γιατί δεν θα βρουν ειρήνη εκτός εάν πολεμήσουν για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους, αναφέρει το Μαύρες Σημαίες από το Ισλαμικό Κράτος. Οι τζιχαντιστές που βρίσκονται στη Δύση συμβουλεύονται να μελετήσουν και να αντιγράψουν την τακτική των εν ύπνω πυρήνων που χρησιμοποιούσαν οι Ιρακινοί τζιχαντιστές. Αρχικά πρέπει να ξεκινήσουν με επιθέσεις μοναχόλυκων, ώστε να εμπνεύσουν κι άλλους να ενταχθούν στον σκοπό. Όσο περισσότεροι άνθρωποι εντάσσονται στον σκοπό, θα έρθει η ώρα που θα αφυπνισθούν με μιας όλοι οι εν ύπνω πυρήνες και θα είναι ένας κανονικός αντάρτικος στρατός.

Απάντηση
Γ. Π07/03/201623:11

Όλα εδώ πληρώνονται

Απάντηση
Kyriakos07/03/201621:20

Η Ελλάδα είναι ένα απέραντο hot-spot..Ποίος τι σκέφτηκε αυτήν την φράση αραγέ..Wifi θα έχουν τα hot-spot γιατι τα hot-spot ως ορισμός είναι σημεία με Wi-Fi ιντερνετ τουλάχιστον έτσι αποκαλούνται στο εξωτερικό.Μετονομάστε αυτά τα κέντρα σε κάτι άλλο.. τέρμα πια με την βλακεία..τι έχετε κάνει επιστήμη.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία