Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. τα ευρήματα από το κρησφύγετο Πετρακάκου

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. τα ευρήματα από το κρησφύγετο Πετρακάκου

Κρατείται στη ΓΑΔΑ και αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα μαζί με τη σύντροφό του και τα δύο αδέρφια που συνελήφθησαν - Όπλα, υπολογιστές και κάμερες είχε το «δεξί χέρι» του Μαζιώτη - «Χτενίζει» την περιοχή η Αντιτρομοκρατική

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. τα ευρήματα από το κρησφύγετο Πετρακάκου
Ακόμη μία κινηματογραφική επιχείρηση στήθηκε σήμερα στο Βόλο, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του Γιώγου Πετρακάκου, γνωστού ως «δεξί χέρι» του Νίκου Μαζιώτη, ενώ οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη. Μαζί του συνελήφθησαν η σύντροφός του, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι η αδερφή του ληστή της Πάρου Τάσου Θεοφίλου και δύο ακόμη άτομα.

Το σπίτι που έλαβε χώρα η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στη συμβολή οδών Γαλλίας και Περαιβού, το είχε νοικιάσει πριν από ένα χρόνο, η 36χρονη σύντροφός του, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τα οποία σήμερα είναι δύο και τεσσάρων ετών. Συνελήφθησαν ακόμη και δύο αδέρφια, 25 και 27 ετών, για υπόθαλψη εγκληματία.


Μέσα στο σπίτι βρέθηκαν ένα καλάσνικοφ, ένα πιστόλι μάρκας Glock και γεμιστήρες με σφαίρες. Επιπλέον ένα λάπτοπ, τρεις κάμερες, δύο πλαστές ταυτότητες και ένα πλαστό δίπλωμα με φωτογραφίες του Πετρακάκου.

Κλείσιμο
Λίγο αργότερα, η αντιτρομοκρατική ξεκίνησε δεύτερη επιχείρηση σε περιοχή του Βόλου, στη Νέα Ιωνία, στη συμβολή των οδών Καραμπατσάκη και Παπάφη, όπου έχουν επίσης βρεθεί όπλα.

Αυτή τη στιγμή γίνονται έρευνες στο διαμέρισμα που έμενε ο Γιώργος Πετρακάκος, στη συμβολή των οδών Περαιβού με Γαλλίας, αλλά και σε μία αποθήκη στη Νέα Ιωνία Βόλου, σε ένα λυόμενο έξω από το Βόλο και σε μία αγροικία στην περιοχή του Μώλου Φθιώτιδας.

Επίσης έρευνες γίνονται σε πέντε οχήματα και συγκεκριμένα σε δύο ΙΧ και ένα νοικιασμένο φορτηγάκι στο Βόλο, αλλά και σε ένα τζιπ και σε ένα ΙΧ στο Μώλο.

Σε βάρος του Γιώργου Πετρακάκου εκκρεμούν πέντε διωκτικά έγγραφα για κακουργήματα

Συγκεκριμένα, σε βάρος του εκκρεμούν τα ακόλουθα επτά διωκτικά έγγραφα: 
- Απόφαση Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία διατάσσεται η σύλληψη – Κκράτησή του για το αδίκημα της ληστείας, 
- Απόφαση Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δεκαοκτώ (18) μηνών και χρηματική ποινή τριών χιλιάδων τριακόσιων (3.300) ευρώ για παράβαση του νόμου περί όπλων & εκρηκτικών, 
- Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θήβας Βοιωτίας με το οποίο διατάσσεται η σύλληψή του για το αδίκημα της ληστείας καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων & εκρηκτικών, 
- Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή 1ου Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της εγκληματικής οργάνωσης, της διακεκριμένης κλοπής κλπ., πράξεις που έλαβαν χώρα από κοινού με άλλα άτομα σε βάρος επιχειρηματία στη Θεσσαλονίκη, τον οποίον είχαν απαγάγει. 
- Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή του 25ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικείου Αθηνών για τα αδικήματα της κλοπής και της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής, πράξεις που έλαβαν χώρα την 04/12/2006 στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης απ’ όπου αφαίρεσε Ι.Χ.Ε. αυτ/το μάρκας PORSCHE. 
- Ένταλμα Σύλληψης του 27ου Τακτικού Ανακριτή Πρωτ/κείου Αθηνών, για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση που επιδιώκει τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων, της διάπραξης ληστειών που τελέσθηκαν από κοινού και κατά συρροή, από δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, σε μία εκ των οποίων επήλθε βαριά σωματική βλάβη και διακεκριμένη περίπτωση κλοπών από δράστες που έχουν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, πράξεις για τις οποίες κατηγορήθηκε από κοινού με τους ΜΑΖΙΩΤΗ Νίκο, ΡΟΥΠΑ Παναγιώτα και άλλους συνεργούς τους (ληστείες στην Εθνική Τράπεζα Μεθάνων Τροιζηνίας την 25-7-2013 και στην τράπεζα EUROBANK Ακράτας Αχαίας την 20-12-2012), 
- Ένταλμα Σύλληψης του 33ου Τακτικού Ανακριτή Πρωτ/κειου Αθηνών για τα αδικήματα της ληστείας, της σύστασης και συμμορίας και διακεκριμένη περίπτωση κλοπών, πράξεις που έλαβαν χώρα από κοινού με τον ΤΣΙΡΩΝΗ Γρηγόρη, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Σπυρίδωνα, τον αποβιώσαντα ΔΡΑΒΙΛΑ Σπυρίδωνα. 
Τμήμα δακτυλικού αποτυπώματος του ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ Γεωργίου είχε βρεθεί σε ταχύπλοο σκάφος, που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους οι δράστες της ένοπλης ληστείας, σε υποκατάστημα Τράπεζας στο Δίστομο Βοιωτίας, την 22-08-2014. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης