Έφυγε από τη ζωή ο Γ.Παπαδόπουλος - Ένας από τους επιζήσαντες της μοιραίας πτήσης του Φάλκον

Έφυγε από τη ζωή ο Γ.Παπαδόπουλος - Ένας από τους επιζήσαντες της μοιραίας πτήσης του Φάλκον

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη - Ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος ήταν σε κώμα για επτά μήνες μετά τη μοιραία πτήση και ενώ οι γιατροί των θεωρούσαν ξεγραμμένο, όχι μόνο ξύπνησε από το κώμα, αλλά το 2006 επέστρεψε και στο υπουργείο Εξωτερικών με αναπηρικό καρότσι

Έφυγε από τη ζωή ο Γ.Παπαδόπουλος - Ένας από τους επιζήσαντες της μοιραίας πτήσης του Φάλκον
Την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 γράφτηκε μια ακόμη «μαύρη» σελίδα, από το  «μαύρο βιβλίο»  του  «μυστηριώδους» ακόμη περιστατικού του 1999 στο πρωθυπουργικό  «FALCON», του αεροσκάφους που χωρίς να πέσει, έστειλε στο θάνατο 6 ανθρώπους,  αφού  απώλεσε τη στήριξή του, έκανε μια απότομη, αιφνιδιαστική βουτιά προς το έδαφος, έχασε εκατοντάδες πόδια  ύψους μέσα σε 3-4 δευτερόλεπτα και έστειλε στο θάνατο 6 ανθρώπους χωρίς να συντριβεί.

Έφυγε  από τη ζωή ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος, πρώην διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιάννου Κρανιδιώτη,  ένας από τους επιζήσαντες του τραγικού  δυστυχήματος . 

Ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος ήταν σε κώμα για επτά μήνες μετά τη μοιραία πτήση και ενώ οι γιατροί των θεωρούσαν ξεγραμμένο, όχι μόνο ξύπνησε από το κώμα, αλλά το 2006 επέστρεψε και στο υπουργείο Εξωτερικών με αναπηρικό καρότσι.

Κλείσιμο
Οπως σημειώνει η εφημερίδα «Τα Νέα», τότε ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος έλεγε ότι το μάθημα από το τραγικό δυστύχημα ήταν ότι «αυτά που αναβάλλεις μπορεί να μην έρθουν ποτέ, χάνονται». Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη.

Η μοιραία πτήση του Φάλκον

Στις 14 Σεπτεμβρίου 1999, ο τότε αναπληρωτής ΥΠΕΞ Γιάννος Κρανιδιώτης μαζί με τον γιο του και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες μετέβαινε με το υπηρεσιακό αεροσκάφος τύπου Φάλκον της ελληνικής κυβέρνησης στο Βουκουρέστι, προκειμένου να συμμετάσχει σε Διαβαλκανική Διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών.

Είκοσι λεπτά πριν από την προσγείωση, το αεροσκάφος υπέστη σφοδρές αναταράξεις και έχασε απότομα ύψος, πέφτοντας από τα 25.000 στα 5.000 πόδια. Αποτέλεσμα ήταν να βρουν τραγικό θάνατο 7 από τους 13 συνολικά επιβαίνοντες που εκείνη την ώρα δεν ήταν δεμένοι στις θέσεις τους: ο Γιάννος Κρανιδιώτης, ο γιος του, Νικόλας, οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Πανταζόπουλος (της ΕΡΤ) και Νίνα Ασημακοπούλου (της ΕΡΑ), ο εικονολήπτης της ΕΡΤ Παναγιώτης Πούλος, ο συνοδός της φρουράς του Γ. Κρανιδιώτη, αστυνόμος Νίκος Ασημακόπουλος και ο μηχανικός του αεροσκάφους Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Ανακοίνωση υπουργείου Εξωτερικών για την απώλεια του Πρέσβυ ε.τ. Γρηγόρη Παπαδόπουλου

«Φτωχότερη είναι από χθες η διπλωματική οικογένεια του Υπουργείου Εξωτερικών. Ο Πρέσβυς ε.τ. Γρηγόρης Παπαδόπουλος, διακεκριμένος διπλωμάτης, με ήθος, ευσυνειδησία και αυταπάρνηση, απεβίωσε την Κυριακή 17 Μαΐου 2015» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

«Ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος διετέλεσε Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και υπηρέτησε σε σημαντικές Διευθύνσεις της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών, στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον Ο.Η.Ε στη Νέα Υόρκη και στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Αλγέρι. Αφυπηρέτησε το 2014, μετά από πολύχρονη υπηρεσία στο Επιστημονικό Κέντρο Ανάλυσης και Σχεδιασμού του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η ζωή και η τραγική μοίρα του Πρέσβυ ε.τ. Γρηγόρη Παπαδόπουλου, ενός ιδιαίτερα διακεκριμένου, καταρτισμένου και αγαπητού διπλωμάτη, ταυτίστηκαν με τη υπηρεσία του στο Υπουργείο Εξωτερικών. Ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος υπήρξε στενός συνεργάτης του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Γιάννου Κρανιδιώτη, τον οποίο συνόδευσε στη μοιραία πτήση του κρατικού αεροσκάφους Falcon προς το Βουκουρέστι, στις 14 Σεπτεμβρίου του 1999.

Παρά τον βαρύτατο τραυματισμό του, ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος, με αυταπάρνηση, καθημερινό προσωπικό αγώνα και συγκινητική προσπάθεια, αγωνίστηκε με πείσμα και κατάφερε να επιστρέψει στην Υπηρεσία μέχρι να αφυπηρετήσει, συνεχίζοντας την προσφορά του στην πατρίδα και δίνοντας σε όλους τους συναδέλφους, για τους οποίους αποτελεί πηγή έμπνευσης, ένα συγκλονιστικό παράδειγμα αξιοπρέπειας, προσωπικής αυταπάρνησης και αίσθησης του καθήκοντος.

Σύσσωμη η πολιτική και η υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών και όλοι οι συνάδελφοι εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του» επισημαίνεται από το υπουργείο Εξωτερικών.


 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης