Πολύτεκνος και πατέρας πρωταθλητή ο νεκρός ορειβάτης

Πολύτεκνος και πατέρας πρωταθλητή ο νεκρός ορειβάτης

Ο 59χρονος από τον Αμπελώνα Λάρισας γλίστρησε ενώ βρισκόταν σε ύψος 2.780 μέτρων στην θέση Κακόσκαλα στον Όλυμπο, το δεύτερο πιο επικίνδυνο σημείο στον κόσμο

Πολύτεκνος και πατέρας πρωταθλητή ο νεκρός ορειβάτης
Θλίψη στον κόσμο της ορειβασίας και του αθλητισμού γενικότερα σκόρπισε ο τραγικός θάνατος που βρήκε ο 59χρονος λάτρης της ορειβασίας Γιώργος Γκόλτσιος, που έπεσε σε γκρεμό στην κορυφή του Ολύμπου. Ο άτυχος οικογενειάρχης ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών, ένα εκ των οποίων ο 28χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής TAE-KWON DO Κώστας Γκόλτσιος!

Αν και έμπειρος ορειβάτης, ο 59χρονος από τον Αμπελώνα Λάρισας γλίστρησε ενώ βρισκόταν σε ύψος 2.780 μέτρων στην θέση Κακόσκαλα στον Όλυμπο, που χαρακτηρίζεται ως το δεύτερο πιο επικίνδυνο σημείο στον κόσμο και η ανάβαση παρουσιάζει κλίση άνω των 60 μοιρών με επικίνδυνα περάσματα! Η 15μελής ομάδα που έκανε μαζί του ορειβασία το μεσημέρι της Κυριακής «πάγωσε» βλέποντάς τον να κάνει «βουτιά» θανάτου σε μία χαράδρα βάθους 200 μέτρων.

Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση για την ανάσυρση του ορειβάτη που διατηρούσε γνωστό ανθοπωλείο στον Τύρναβο και χρειάστηκε οι διασώστες να χρησιμοποιήσουν μουλάρια για να τον ανασύρουν. Μετά από προσπάθειες δύο ωρών, τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Κατερίνης όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του και η σορός του μεταφέρθηκε για νεκροτομή σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης