Ο Μαραθώνας μετράει τις πληγές του μετά τη μεγάλη πυρκαγιά

Ο Μαραθώνας μετράει τις πληγές του μετά τη μεγάλη πυρκαγιά

-Κάηκαν σπίτια, καταστράφηκαν περιουσίες
-Η φωτιά ξεκίνησε μετά από ατύχημα ενός τζιπ του Πολεμικού Ναυτικού
-Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στην περιοχή για τυχόν αναζωπυρώσεις

( *** ) ΔEN EINAI ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΟΥ  / SHE’S OUT OF MY LEAGUE (δείτε το trailer)
Ο Μαραθώνας μετράει τις πληγές του μετά τη μεγάλη πυρκαγιά

Σε ύφεση βρίσκεται λίγη ώρα μετά τις 16:00 η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 12:18 το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά στη συνέχεια χωρίστηκε σε δύο μέτωπα και κατευθύνθηκε απειλητικά προς τον οικισμό της Αύρας, ο οποίος εκκενώθηκε άμεσα, για προληπτικούς λόγους. Οι φλόγες, ωστόσο, παρά τη μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων, πέρασαν μέσα στον οικισμό και «έγλειψαν» αυλές, ενώ -με βάση την Πυροσβεστική- κάηκαν τουλάχιστον έξι σπίτια και σε πολλά άλλα προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές. Σύμφωνα, πάντως, με τον δήμαρχο Μαραθώνα, κ. Ιορδάνη Λουίζο,  τα καμμένα σπίτια ξεπερνούν τα 15.
Κλείσιμο

Λίγο νωρίτερα, η κατάσταση στον Μαραθώνα ήταν τραγική. Οι κάτοικοι απεγνωσμένοι με κουβάδες και λάστιχα, προσπαθούσαν, όπως μπορούν, να σώσουν τις περιουσίες τους από την πύρινη λαίλαπα, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και πυκνοί καπνοί είχαν σκεπάσει τον ουρανό.

Να σημειωθεί πως δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα, αλλά ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται στο σημείο, καθώς παραμένουν σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Επί τόπου επιχειρούν 64 πυροσβέστες, 25 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 32 οχήματα της Πυροσβεστικής και 15 οχήματα ΟΤΑ. Από αέρος συνδράμουν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Στον Μαραθώνα μετέβη, επίσης, και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ). Εντούτοις, σύμφωνα με μαρτυρίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε όταν τζιπ του λιμενικού έπεσε επάνω σε κολώνα της ΔΕΗ.

Δείτε το καμμένο τζιπ του Πολεμικού Ναυτικού από το οποιό φαίνεται πως ξέσπασε η φωτιά:




Σημειώνεται, πως το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων εμπόδιζαν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, ενώ προβλήματα προκάλεσαν στην κατάσβεση και οι συχνές αλλαγές της κατεύθυνσής τους. Ακόμη, το γεγονός ότι το μέτωπο της φωτιάς δεν ήταν ενιαίο ήταν άλλο ένα  πρόβλημα, που είχαν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες.

Δήμαρχος Μαραθώνα: «Απευθύνουμε έκκληση για βοήθεια»

Το protothema.gr, νωρίτερα επικοινώνησε με τον δήμαρχο Μαραθώνα, κ. Ιορδάνη Λουίζο, ο οποίος απηύθυνε έκκληση για βοήθεια, όταν η φωτιά είχε ήδη κάψει σπίτια και εμαίνετο ανεξέλεγκτη.

«Οι ζημιές στον οικισμό της Αύρας είναι μεγάλες. Έχουν καεί πάνω από 15 σπίτια», είπε ο κ. Λουίζος στο protothema.gr.

 «Οι πληροφορίες μου, μού λένε ότι η φωτιά ξεκίνησε έπειτα από τροχαίο, όταν αυτοκίνητο του λιμενικού έπεσε σε στύλο της ΔΕΗ και σημειώθηκε μικρή έκρηξη», πρόσθεσε.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης