Καιρός σήμερα: Πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο - Νέα επιδείνωση από το Σάββατο

Καιρός σήμερα: Πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο - Νέα επιδείνωση από το Σάββατο

Καιρός: Μίνι ψυχρή εισβολή σήμερα - Χαλάει ο καιρός ξανά από το Σαββατοκύριακο, τι λένε οι μετεωρολόγοι - Δείτε βίντεο και χάρτες

zesti_kairos
Με κακοκαιρία και κρύο κάνει «ποδαρικό» ο Μάρτης, ενώ κορυφώνεται σήμερα η ψυχρή εισβολή, με κύρια χαρακτηριστικά την περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και τους πολύ ισχυρούς βοριάδες στο Αιγαίο, ενώ δε θα λείψουν και κάποιες βροχές αλλά και χιόνια στα ορεινά. Βροχερός θα είναι ο καιρός σήμερα Τρίτη σε αρκετές περιοχές σε όλη τη χώρα.

Από το μεσημέρι ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται και έτσι από αύριο θα έχουμε πάλι καλοκαιρία, με σταδιακή εξασθένηση των ανέμων και άνοδο της θερμοκρασίας, μέχρι και το Σάββατο.

Νέα επιδείνωση περιμένουμε από το απόγευμα του Σαββάτου και κυρίως την Κυριακή η οποία θα κρατήσει μέχρι και το τέλος της επόμενης εβδομάδας, με βροχερό καιρό αλλά και ψυχρές εισβολές που θα δώσουν χιόνια, πιθανώς και μέχρι τα βόρεια της Αττικής, όπως υπογραμμίζει η μετεωρολόγος της ΕΡΤ Πάττυ Σπηλιωτοπούλου.

Όσο για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα, σύμφωνα με τα τωρινά τουλάχιστον στοιχεία, φαίνεται προς το τέλος του να έρχεται επιτέλους η Άνοιξη, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι θα λείψουν διαστήματα με βροχές και αφρικανική σκόνη, θα έχουμε όμως πλέον μεγάλες περιόδους καλοκαιρίας.

Ο καιρός σήμερα 

Τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, την Εύβοια, την Κρήτη και το Αιγαίο και χιόνια στα ορεινά, με βελτίωση από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια. Βοριάδες 4-6, στο Αιγαίο έως 7 και από το απόγευμα τοπικά και 8 μποφόρ και περαιτέρω πτώση θερμοκρασίας, με παγετός κατά τόπους στα βόρεια τις βραδινές ώρες.
kairos_emy_simera_kairos_triti


Τοπικές βροχές στην Αττική

Συννεφιές με τοπικές βροχές στα βόρεια και βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι αναμένουμε στην Αττική, ισχυροί βοριάδες 4-6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Ο καιρός στην Αθήνα σήμερα θα είναι συννεφιασμένος με τη θερμοκρασία να φθάνει έως και τους 13 βαθμούς.

Τι καιρό θα έχουμε στη Θεσσαλονίκη

Κλείσιμο
Λίγες συννεφιές με ασθενείς τοπικές βροχές και από το μεσημέρι πολύ καλός καιρός, εξασθενημένοι βοριάδες 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 13 βαθμούς.

Η πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη

Πολύ καλός καιρός με λίγες συννεφιές μόνο σε Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη μέχρι το μεσημέρι και τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά στην Κρήτη το πρωί. Βοριάδες στο Ιόνιο 3-5 και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο τοπικά έως 7-8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα και άνοδος θερμοκρασίας, με παγετό όμως κατά τόπους στα βόρεια το πρωί.
kairos_tetarti_emy
Βίντεο καιρού - Σάκης Αρναούτογλου: Πλησιάζουν ψυχρές αέριες μάζες από το Σάββατο, χωρίς σημαντική πτώση της θερμοκρασίας

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ με τον Σάκη Αρναούτογλου | 01/03/2021 | ΕΡΤ


ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΑΡΤΙΟΣ 2021 (Για όσους δεν γνωρίζουν να διαβάζουν τους χάρτες υπάρχει επεξήγηση στο παρακάτω...

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Sunday, February 28, 2021

Δείτε βίντεο: Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο - Νέα επιδείνωση από το Σάββατο

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο - Νέα επιδείνωση από το Σάββατο



Ειδήσεις σήμερα:

Κούγιας - Καινούργιου: Η κόντρα, τα μηνύματα στο Twitter και η στήριξη του καναλιού

MasterChef: Aποχώρησε οικειοθελώς για λόγους προσωπικούς - Άναυδοι οι παίκτες

Survivor: Η επική τούμπα του Τριαντάφυλλου και στο... εδώλιο ο Κρις Σταμούλης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης