Κορωνοϊός - Γώγος: «Κοντά στο lockdown η Αττική - Μέχρι Μάρτιο τα μέτρα»

Κορωνοϊός - Γώγος: «Κοντά στο lockdown η Αττική - Μέχρι Μάρτιο τα μέτρα»

«Υπάρχει σημαντική επιβάρυνση του συστήματος υγείας. Χρειάζονται και άλλες ΜΕΘ» τόνισε ο καθηγητής 

maskes
«Είμαστε κοντά, ιδιαίτερα η Αττική, στο να γίνουμε "Θεσσαλονίκη"», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος υπογράμμισε ότι «υπήρχε μια προσπάθεια να προχωρήσουμε με ισχυρές συστάσεις και αυτό δεν πέτυχε, αλλά δεν σημαίνει ότι για όλα φταίνε οι πολίτες».

Επεσήμανε, ωστόσο, ο καθηγητής ότι «είμαστε από τις χώρες της Ευρώπης που βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση», ενώ δεν απέκλεισε το γεγονός να παραταθούν τα μέτρα, καθώς, όπως είπε στόχος είναι να ελαττωθεί η κυκλοφορία του κοινού για να ελαττωθεί και η κυκλοφορία του ιού.

«Εξετάζουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων και τις καθημερινές παραμέτρους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γώγος, εξήγησε επίσης ότι στη Θεσσαλονίκη το ξαφνικό lockdown έγινε, γιατί γέμισαν οι κλινικές COVID και τόνισε ότι αν κάποια στιγμή δούμε ότι γεμίζουν οι ΜΕΘ και οι κλινικές θα υποχρεωθούμε να κάνουμε lockdown και στην Αττική. «Υπάρχει σημαντική επιβάρυνση του συστήματος υγείας. Χρειάζονται και άλλες ΜΕΘ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γώγος.

Ο καθηγητής ανέφερε επίσης ότι χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό, προσλήψεις και εκπαίδευση, ενώ υπογράμμισε ότι τα παιδιά του Λυκείου μεταδίδουν περίπου το ίδιο με τους ενήλικες, γι’ αυτό αποφασίστηκε να κλείσουν τα Λύκεια στη Θεσσαλονίκη. Πρόσθεσε επίσης ότι με το δεδομένο ότι υπάρχει χειμώνας, υπάρχει κίνδυνος με τη συγκεκριμένη διασπορά τα προβλήματα να διαρκέσουν για περισσότερο από ένα μήνα. 

«Μπορεί και τα Χριστούγεννα να χρειαστεί να υπάρξουν μέτρα. Αν τα μέτρα τηρηθούν μπορεί να γλιτώσουμε» τόνισε.

«Από τώρα θα κριθεί τι θα γίνει και το Φεβρουάριο. Πρέπει να τηρήσουμε πιστά τα μέτρα και να ενισχύσουμε το σύστημα υγείας», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι μέχρι τον Μάρτη μπορεί να χρειαστεί μια τήρηση μέτρων. «Πολλά από τα μέτρα θα παραταθούν μέχρι τότε», τόνισε.

Ειδήσεις σήμερα: 

Μίνι lockdown από σήμερα σε 74 περιφερειακές ενότητες: Τι αλλάζει στη ζωή μας - Διαβάστε το ΦΕΚ

Παγκόσμια καταδίκη για την επίθεση στη Βιέννη: Δεν το βάζουμε κάτω λένε οι ηγέτες του κόσμου

Αλλάζουν όλα στα Πανεπιστήμια: Πρόσβαση μόνο με πάσο και 24ωρη φύλαξη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης