NASA: Βρέθηκαν υπολείμματα λάβας στο φεγγάρι - Σενάριο για ύπαρξη νερού

NASA: Βρέθηκαν υπολείμματα λάβας στο φεγγάρι - Σενάριο για ύπαρξη νερού

Εκπληκτική ανακάλυψη, ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία της πρώτης ανθρώπινης αποικίας στη «σκοτεινή πλευρά» της Σελήνης

NASA: Βρέθηκαν υπολείμματα λάβας στο φεγγάρι - Σενάριο για ύπαρξη νερού
Νερό... Το βασικό συστατικό για τη δημιουργία και διατήρηση της ζωής, τουλάχιστον στη μορφή που τη γνωρίζουμε στη Γη. Το μεγάλο «ταξίδι» στο αχανές διάστημα μόλις ξεκίνησε. Η ανθρωπότητα τώρα αρχίζει να εμπλουτίζει τις γνώσεις της, ανακαλύπτοντας καθημερινά, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, νέους θαυμαστούς κόσμους. Ένας πιο κοντινός «κόσμος», ωστόσο, φαίνεται να κρύβει πολλά μυστικά. Όπως ανακοίνωσε η NASA, εντοπίστηκαν υπολείμματα λάβας σε τρύπες που βρέθηκαν κοντά στο Βόρειο Πόλο της Σελήνης, κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι στα συγκεκριμένα σημεία, υπήρχε ή και υπάρχει νερό, σε στερεά μορφή.

Όπως τόνισαν οι επιστήμονες της NASA, οι «τρύπες» αυτές που εντοπίστηκαν, είναι πιθανό να κρύβουν μεγάλες εκπλήξεις και συγκεκριμένα νερό. Αν επιβεβαιωθεί το παραπάνω σενάριο, θα μιλάμε για ανατροπή των δεδομένων, τόσο σε ότι αφορά την προέλευση του φυσικού δορυφόρου της Γης, όσο και για τις μελλοντικές αποστολές και το πρόγραμμα εξερεύνησης του Διαστήματος.

Κλείσιμο


Ένας από τους ειδικούς εξήγησε ότι η πιθανότητα ύπαρξης πάγου στο υπέδαφος, κάτω από τις στήλες λάβας που ανακαλύφθηκαν, είναι μεγάλη. Αν επιβεβαιωθούν οι υποθέσεις των επιστημόνων, με δεδομένο ότι η «σκοτεινή πλευρά» του φεγγαριού είναι προστατευμένη από την ακτινοβολία του Ήλιου και με πηγές νερού στο υπέδαφος, το συγκεκριμένο σημείο θα αποτελέσει την πιθανότερη τοποθεσία για την κατασκευή της πρώτης ανθρώπινης αποικίας εκτός Γης.

Όπως αναφέρεται στην επιστημονική έκθεση, τα υπολείμματα λάβας που εντοπίστηκαν στη «σκοτεινή πλευρά» του φεγγαριού, κοντά στο Βόρειο Πόλο του, είναι αποτέλεσμα ηφαιστειακής δραστηριότητας πριν από πολλά εκατομμύρια χρόνια. Αυτό ενδεχομένως να σημαίνει ότι η Σελήνη ήταν κάποτε ένας ενεργός πλανήτης ή έστω ουράνιο σώμα.



Η NASA έχει καταγράψει τουλάχιστον 200 στήλες λάβας, οι οποίες απεικονίζονται διαφορετικά από τους κρατήρες που έχουν σχηματιστεί μετά την πτώση μετεωριτών και άλλων ουράνιων σωμάτων στην επιφάνεια του «νεκρού» φεγγαριού.

Η δε περιοχή που ανακαλύφθηκαν οι στήλες λάβας, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 550 χιλιομέτρων από το Βόρειο Πόλο της Σελήνης. Η έρευνα συνεχίζεται με τη συγκέντρωση στοιχείων και μετρήσεων.

Να σημειώσουμε ότι πρόσφατα ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση προγράμματος για τη δημιουργία αποικίας αρχικά στο φεγγάρι και ακολούθως στον «κόκκινο πλανήτη» Άρη.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης