Θα έχουμε τεχνική συμφωνία μέχρι τις 7 Απριλίου, λέει στέλεχος του ΥΠΟΙΚ

Θα έχουμε τεχνική συμφωνία μέχρι τις 7 Απριλίου, λέει στέλεχος του ΥΠΟΙΚ

Ο  ίδιος αξιωματούχος διευκρίνισε ότι το μνημόνιο με το ΔΝΤ (MEFP) «θα κουμπώνει χρονικά με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα», άρα και το πρόγραμμα του ΔΝΤ θα ολοκληρώνεται στα μέσα του 2018 

Θα έχουμε τεχνική συμφωνία μέχρι τις 7 Απριλίου, λέει στέλεχος του ΥΠΟΙΚ
Σαφές σήμα για συμφωνία έδωσε το απόγευμα της Τρίτης κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών λέγοντας ότι «θα έχουμε τεχνική συμφωνία (SLA) ως τη μεθεπόμενη Παρασκευή» καθώς «είναι ανοικτό ένα πολύ μικρό θέμα στα εργασιακά».

«Δεν είναι κρίσιμο το EWG της Πέμπτης»  τόνισε, «ο σταθμός είναι η 7η Απριλίου, πρέπει να έρθουν οι επικεφαλής στην Αθήνα» για να κλείσει η τεχνική συμφωνία. 

Ο  ίδιος διευκρίνισε ότι το μνημόνιο με το ΔΝΤ (MEFP) «θα κουμπώνει χρονικά με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα», άρα και το πρόγραμμα του ΔΝΤ θα ολοκληρώνεται στα μέσα του 2018. 
Κλείσιμο

«Το MEFP είναι πιο εύκολο, δεν έχει τόσα πολλά θέματα, του ΔΝΤ δεν είναι control freaks όπως οι Ευρωπαίοι που βάζουν τόσα πολλά θέματα» σχολίασε με χιούμορ ο ίδιος. 

Παρά ταύτα, το ΔΝΤ δεν έχει δώσει ακόμη σαφή δείγματα ότι σκοπεύει να μπει στο ελληνικό πρόγραμμα. Επιπλέον, το θέμα της διάρκειας του προγράμματός του παραμένει ανοιχτό, εφόσον ένα τυπικό πρόγραμμα του Ταμείου διαρκεί συνήθως 3 χρόνια.

Εξάλλου, η υλοποίηση της συμφωνίας για το χρέος με βάση συγκεκριμένα ορόσημα ίσως απαιτήσει, λένε ευρωπαϊκές πηγές, την παράταση και του ευρωπαϊκού προγράμματος μετά τον Αύγουστο του 2018 για ένα ή και περισσότερα χρόνια ώστε να λειτουργεί ως δίχτυ ασφαλείας για την ομαλή επιστροφή στις αγορές. 

Ταυτόχρονα δεν μπορεί να παραγνωριστεί το γεγονός ότι η ελληνική Βουλή θα ψηφίσει μέτρα και για τη διετία 2019-2020 δηλαδή για μετά το τέλος του τρέχοντος μνημονίου (τον Αύγουστο του 2018). 

Αν οι επαφές με το ΔΝΤ οδηγήσουν σε συμφωνία και με τους Ευρωπαίους για το χρέος, τότε στο τέλος Απριλίου με αρχές Μαΐου θα διευκρινιστεί ποια θα είναι τελικά η διάρκεια του προγράμματος του Ταμείου κι αν θα πάμε -ή όχι- σε Μνημόνιο 4 μετά τον Ιούλιο του 2018. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης