Στα 4,7 δισ. τα κρατικά έσοδα τον Οκτώβριο - Σχεδόν 22% πάνω από τον στόχο

Στα 4,7 δισ. τα κρατικά έσοδα τον Οκτώβριο - Σχεδόν 22% πάνω από τον στόχο

Ο στόχος ήταν για 3,9 δισ. οι φοροεισπράκτορες μάζεψαν 4,4 δισ. - Στο δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου τα κρατικά έσοδα έφτασαν τα 39,99 δισ. ευρώ έναντι στόχου για έσοδα 37,67 δισ.

Στα 4,7 δισ. τα κρατικά έσοδα τον Οκτώβριο - Σχεδόν 22% πάνω από τον στόχο
Μπορεί οι πολίτες να στενάζουν όταν καλούνται να πληρώσουν τους φόρους τους, φαίνεται όμως ότι η υπερφορολόγηση φέρνει αυξημένα έσοδα στα δημόσια ταμεία.

Αξιόπιστα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το www.protothema.gr αναφέρουν ότι τόσο τον Οκτώβριο του 2016 όσο και στο δεκάμηνο του έτους -δηλαδή το διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου- τα κρατικά έσοδα ξεπέρασαν τους στόχους που είχαν συμφωνηθεί με τους δανειστές.

Τον Οκτώβριο τα καθαρά έσοδα του κράτους έφτασαν στα 4,7 δισ. ευρώ έναντι στόχου για έσοδα ύψους 3,9 δισ. ευρώ. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στα δημόσια ταμεία ήταν 21,37% περισσότερα από τον στόχο.
Κλείσιμο

Οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί υπεραπέδωσαν και στο δεκάμηνο του έτους, δηλαδή την περίοδο Ιαουαρίου-Οκτωβρίου, αφού τα έσοδα είναι 6,16% πάνω από τον στόχο που έχει τεθεί από κοινού με την τρόικα.

Στο 10μηνο οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, τα στελέχη των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών και οι συναρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου κατάφεραν να συγκεντρώσουν καθαρά έσοδα 39,99 δισ. ευρώ ενώ ο στόχος ήταν για έσοδα 37,67 δισ. ευρώ.

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι τα κρατικά έσοδα του δεκαμήνου για το 2016 είναι μεγαλύτερα από τα έσοδα του αντίστοιχου διαστήματος του 2015 και του 2014.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης