Τσακαλώτος: Οι κοινωνικές αναταραχές θα σταματήσουν όταν επιστρέψει η ανάπτυξη

Τσακαλώτος: Οι κοινωνικές αναταραχές θα σταματήσουν όταν επιστρέψει η ανάπτυξη

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε τον Κλάυς Ρέγκλινγκ ότι τα τρία προαπαιτούμενα που δεν συμπεριλήφθηκαν στο χθεσινό νομοσχέδιο που πέρασε από τη βουλή θα εξεταστούν την Πέμπτη στο πλαίσιο του EuroWorking Group

Τσακαλώτος: Οι κοινωνικές αναταραχές θα σταματήσουν όταν επιστρέψει η ανάπτυξη
Την πεποίθηση του για απόφαση της εκταμίευσης της δεύτερης υποδόσης ύψους 2,8 δισ. ευρώ στο Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου επανέλαβε ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος από το Λουξεμβούργο όπου είχε συναντήσεις με τον Διοικητή του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ.
 
Στη συζήτηση που είχε με τον Έλληνα υπουργό, ο Κλάους Ρέγκλινγκ εξέφρασε τις ιδέες του σχετικά με την μορφή των μέτρων βραχυπρόθεσμου και μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα που σχετίζονται με την βιωσιμότητα του χρέους, έτσι ώστε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συντάξει μια έκθεση βιωσιμότητας του χρέους για να προτείνει στο ΔΣ του την σύναψη του νέου προγράμματος με την Ελλάδα.
 
Από τη πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως τα μέτρα αυτά θα πρέπει να έχουν αποσαφηνιστεί πριν το τέλος του 2016 και τόνισε πως για την έγκαιρη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, τα τρία προαπαιτούμενα που δεν συμπεριλήφθηκαν στο χθεσινό νομοσχέδιο που πέρασε από τη βουλή θα εξεταστούν την Πέμπτη στο πλαίσιο του EuroWorking Group, του προπαρασκευαστικού οργάνου του Eurogroup.

Σχετικά με το Ταμείο αποκρατικοποήσεων ο υπουργός δήλωσε πως δεν πρόκειται να εκποιήσει την δημόσια περιουσία αλλά να την αναδιαρθρώσει και να την οργανώσει εκ νέου. Στη συνέχεια εξήγησε πως αφού υπάρχει συμφωνία για τα άτομα του εποπτικού συμβουλίου, μέρος της πρώτης αξιολόγησης, απομένει η συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου, μέρος της δεύτερης αξιολόγησης, έτσι ώστε να είναι λειτουργικό από την αρχή του 2017.
Κλείσιμο

 Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε πως οι κοινωνικές αναταραχές θα σταματήσουν όταν επιστρέψει στην ανάπτυξη η χώρα, λέγοντας πως «υπάρχει αντίδραση και πιάσαμε ένα χαμηλό σημείο στην αντίληψη του κόσμου, κάτι που περιμέναμε, καθώς ο κόσμος δεν βλέπει ακόμα το όφελος, έπρεπε να αποτρέψουμε τη κόπωση του πληθυσμού, όμως μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα στοχεύσουμε στη δημιουργία βιώσιμης ανάπτυξης».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης