Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτώση 0,33% στο κλείσιμο

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτώση 0,33% στο κλείσιμο

Ο Γενικός Δείκτης κινείται με πτώση 0,33% στις 566 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης με ήπια πτώση 0,3%. Ο συνολικός τζίρος ανέρχεται σε 8 εκατ. ευρώ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτώση 0,33% στο κλείσιμο
Σε ένα στενό εύρος τιμών επιμένει να κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με ισχνό όγκο συναλλαγών, ωστόσο, η σταδιακή ενίσχυση της συμμετοχής των επενδυτών είναι αναπόφευκτη καθώς τελειώνει ο Αύγουστος και ξεκινούν τα «καυτά» θέματα της διαπραγμάτευσης που βαραίνουν παραδοσιακά τον Γενικό Δείκτη.

Ήδη τα βλέμματα στρέφονται στο EuroWorking Group της Δευτέρας, το οποίο θα σημάνει την έναρξη των διαπραγματεύσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Στις τρέχουσες εξελίξεις, οι επενδυτές περιμένουν τις επιπτώσεις από το rebalancing της αγοράς μετά τη διαγραφή των Alpha Bank, Eurobank και ΟΤΕ από τον Stoxx 600, που ακολούθησε εκείνη του ΟΠΑΠ στις 20 Ιουνίου. Οι αλλαγές θα ισχύσουν από τις 19 Σεπτεμβρίου ωστόσο έχει ενδιαφέρον να δούμε τις εκροές ή εισροές που θα παρουσιαστούν στις μετοχές αυτές μέχρι τότε.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η διαφαινόμενη λύση για την Μαρινόπουλος, με την Alpha Finance να εκτιμά ότι η έγκριση του σχεδίου διάσωσης από τις τράπεζες θα λειτουργήσει θετικά στην αγορά.

Μεταβλητότητα με μικρούς όγκους περιμένει για τη σημερινή συνεδρίαση η Euroxx Χρηματιστηριακή.
Κλείσιμο

Ελαφρές πιέσεις περιμένει για σήμερα η Merit Χρηματιστηριακή η οποία προειδοποιεί ότι «η επενδυτική αδράνεια δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εδραιωθεί ως νέα πραγματικότητα. Ενδεχομένως η όποια εκτόνωση αναμένεται θα πυροδοτηθεί από τις διεθνείς αγορές. Ωστόσο, ο προβληματισμός μας για την επόμενη παραμένει, καθώς το μοναδικό χειρότερο από μια μεγάλη υποχώρηση των μετοχών είναι η απαξίωση που φέρνει ο ολοένα και μειούμενος τζίρος».

Ο Γενικός Δείκτης κινείται με πτώση 0,33% στις 566 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης με ήπια πτώση 0,3%. Ο συνολικός τζίρος ανέρχεται σε 8 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης